Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhut vahvistuvat: Galaxy S8:ssa koko etupuolen kattava näyttö – ei fyysistä kotinäppäintä

Huhut ovat muuttumassa todeksi. Puheet koko etupuolen kattavalla näytöllä varustetusta Samsungin uudesta Galaxy S8 -puhelimesta vahvistuivat merkittävästi, kun perinteisesti äärimmäisen luotettava Bloomberg-uutistoimistokin raportoi tulevasta samoilla linjoilla muiden kanssa.

Galaxy S8 on saamassa kokonaan ilman reunuksia näyttöä olevan etupuolen ja samalla katoaa fyysinen kotinäppäin – virtuaalinen kotinäppäin tulee olemaan osa näyttöä ja lasia sen alaosassa. Uutuudet tulevat edelleen luonnollisesti OLED-teknologian näytöillä, jotka myös kaartuvat laitteen reunoille.

Bloombergin mukaan Samsungin tavoite on julkaista Galaxy S8 maaliskuussa, mutta aikataulu voi lipsua huhtikuulle Samsungin tämän syksyn Galaxy Note7 -katastrofin jälkeen käyttöön ottamien tiukempien testauskäytäntöjen myötä.

Myös Applen ensi vuoden iPhonen odotetaan ainakin yhden mallin osalta sisältävän ensi kertaa OLED-näytön ja sen osaksi integroidun virtuaalisen kotinäppäimen, on jo aiemmin raportoitu.

Bloombergin mukaan Samsungin Galaxy S8 -laitteet tulevat olemaan samankokoisia kuin 5,1 ja 5,5 tuuman Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge. Bloomberg ei ota kantaa näyttöjen kokoon, mutta laitteiden koon säilyessä ennallaan ja näytön kattaessa jatkossa koko etupuolen, olisi näyttöjen koko selvästi kasvamassa aiemmasta. Aiemmin huhuissa esillä ovat olleet 5,7 ja 6,2 tuuman koot.

Samsung aikoo aiempien vuosien tapaan käyttää Galaxy S8:ssa sekä Qualcommin (Snapdragon 835) että omia järjestelmäpiirejään, todennäköisesti eri markkina-alueilla. Lisäksi Galaxy S8 on saamassa päivitetyn virtuaaliavustajan. Samsung osti Applen Sirin alkuperäisten kehittäjien uuden Viv Labs -yrityksen lokakuussa.

Bloombergin yksi lähde toteaa Samsungin harkitsevan kaksoiskameran jättämistä pois Galaxy S8:sta korkeampien tuotantokustannusten takia. Samsungin päätymisestä lopulta vain yhteen takakameraan aiemmista huhuista poiketen raportoitiin jo muutama päivä sitten. Lisäksi aivan viime päivinä Galaxy S8 -huhuissa ovat esillä olleet myös huhutun 4K-näytön jääminen kaksoiskameran tavoin pois tulevasta uutuudesta sekä myös perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän mahdollinen poistuminen. Näihin Bloomberg ei kuitenkaan nyt ota mitään kantaa.

Samsung itsekin on jo todennut Galaxy S8:ssa tulevan olemaan uusi design, parempi kamera ja uusi tekoälyavustaja.