Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Asus vahvisti: ROG Phone 5 -julkistus 10. maaliskuuta - tämä tulevasta pelipuhelimesta on jo paljastunut

Asus on vahvistanut tulevan ROG Phone 5 -pelipuhelinjulkistuksen 10. maaliskuuta kello 13 Suomen aikaa.

Asus on avannut ROG Phone 5 -ennakkosivun, joka sisältää jäljellä olevaa aikaa julkistukseen laskevan laskurin.

ROG Phone 5, josta odotetaan seuraajaa viime vuoden ROG Phone 3:lle Asuksen hypätessä mallinumeroissa nelosen yli, on paljastunut jo aiemmin vuotokuvissa ja viranomaistietokannasta kahtena erilaisena versiona.

Aiemmissa TENAA-viranomaiskuvissa nähtiin puhelimen ainakin Kiinan markkinoilla Tencent Games -brändätty versio, jossa on takana pistemäiset RGB LED -valot. Aiemmissa vuotokuvissa ROG Phone 5:n toisesta versiosta puolestaan puhelimen takapinnassa nähtiin pienikokoinen toinen näyttö.

Todennäköisesti molemmat versiot nähdään myynnissä myös kansainvälisesti.

Takana ROG Phone 5:ssä on yhä edeltäjän tavoin kolme kameraa, ja aiemmissa vuotokuvissa teksti vahvisti jo 64 megapikselin tarkkuuden. Lisäksi mielenkiintoisena lisäyksenä puhelimen kyljeltä läheltä alakulmaa löytyy uutena lisäyksenä kookas punainen painike. Aiemman vuodon mukaan se voi toimia pikapainikkeena pelitilan käynnistämiselle.

Jo joulukuussa ASUS_I005DA- ja ASUS_I005DB -mallikoodeilla varustettu puhelin ilmestyi GeekBench-suorituskykytestin kuin myös HTML5-testin tulostietokantaan.

GeekBench-suorituskykytesti paljasti Lahaina-koodinimellisen, tuoreen huippuluokaan Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin lisäksi testatun laitteen sisältäneen 8 gigatavua RAM-käyttömuistia kuin myös Android 11 -käyttöjärjestelmäversion.

Huhuttu yhteensä 6 000 milliampeeritunnin kaksiosainen akku on saanut vahvistuksen myös viranomaistiedoista, ja pikalatauksen odotetaan toimivan todennäköisesti 65 watin teholla.

Näytön koko on 6,78 tuumaa ja kyse on edelleen AMOLED-näyttöpaneelista, jonka odotetaan olevan varustettu 144 hertsin virkistystaajuudella. Etupuolella näytönreunukset ROG Phone 5:ssä ovat sen edeltäjiä pienemmät.

Alla aiemmat viranomais- ja vuotokuvat ROG Phone 5:stä.

Asus ROG Phone 5 Kiinan TENAA-viranomaisen kuvissa.
Asus ROG Phone 5 Kiinan TENAA-viranomaisen kuvissa.
Asuksen vuoden 2021 ROG Phone -uutuus, todennäköisesti ROG Phone 5, edestä ja takaa.
Asuksen vuoden 2021 ROG Phone -uutuus, todennäköisesti ROG Phone 5, edestä ja takaa.
Todennäköisesti ROG Phone 5:ksi nimettävä Asuksen pelipuhelin ensimmäisessä vuotokuvassa.
Todennäköisesti ROG Phone 5:ksi nimettävä Asuksen pelipuhelin ensimmäisessä vuotokuvassa.