Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: MacBook Pro uudistuu rajusti –

Cult of Macin aiemmin vuotama kuva väitetystä MacBook Pron alumiinirakenteesta, jossa näkyy paikka kosketusnäyttöriville näppäimistön ylimpänä.

iPhone 7:n, uusien Watch-mallien ja AirPodsien jatkoksi Apple on vielä tänä vuonna päivittämässä Mac-mallistonsa.

Eniten on uudistumassa MacBook Pro, ensi kertaa merkittävämmin sitten vuoden 2012. MacRumorsin saamien tietojen mukaan uuden MacBook Pron toimitusten tilaajille pitäisi alkaa jo lokakuun jälkipuoliskolla.

MacBook Pro tulee aiempien vuotojen ja vahvojen huhujen perusteella sisältämään näppäimistön aiemman ylimmän funktionäppäinten rivin korvaavanpitkulaisen, tilanteen mukaan toiminnoiltaan mukautuvan OLED-kosketusnäytön. Lisäksi merkittävimpiä uudistuksia ovat Touch ID -sormenjälkitunnistin, ohuempi rakenne sekä liitäntöjen korvautuminen neljällä USB-C-portilla. Lisäksi luonnollisesti myös suoritin-, RAM- ja tallennusmuistitekniikan odotetaan päivittyvän modernille tasolle.

Cult of Macin aiemmin vuotama kuva. Kuvan perusteella MacBook Prohon olisi tulossa neljä USB-C-liitäntää.

MacRumorsin mukaan Apple valmistelee macOS-käyttöjärjestelmän 10.12.1-versiosta vielä yhtä päivitystä beetatestaukseen ensi viikolla, jonka jälkeen viikon loppuun mennessä version pitäisi olla jo valmis asennettavaksi uusiin MacBook Pro -koneisiin tehtaalla.

Tiukan aikataulun vuoksi MacRumors kertoo Applen siirtävän muiden kuin kriittisten bugien ja ongelmien korjaamisen vasta macOS 10.12.2-versioon, joka tulisi marraskuun lopulla ja beetatestiin lokakuun lopulla.

Laajasti uudistuvan MacBook Pron lisäksi Applen odotetaan myös päivittävän MacBook Airin USB-C-liitännöillä ja iMacit muun muassa uusilla näytönohjaimilla. Lisäksi Apple on kehittänyt LG:n kanssa uutta 5K-tarkkuuden näyttöä.Myös Mac mini ja Mac Pro ovat jo odottaneet pitkään päivityksiä, mutta niiden osalta tulevista päivityksistä ei ole kuultu tarkempia huhuja.

Apple ei välttämättä järjestä Mac-tietokoneidensa uudistuksen ympärille julkistustilaisuutta, vaan voi hoitaa paljastuksen suoraan vain lehdistötiedotteella.