Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen patentti vihjaa: langattomiin kuulokkeisiin kuntoilu- ja hyvinvointiseuranta

Applelle on viime viikolla myönnetty patentti koskienkuulokkeita, jotka seuraavat käyttäjänsä kuntoilua. Patentti itsessään on pävitetty versio jo vuosia vanhasta konseptista, mutta aiheesta uutisoineen AppleInsiderin mukaan uuden version päivitykset viittaavat siihen, että kuntoiluseuranta voitaisiin tuoda esimerkiksi seuraavan sukupolven AirPods-kuulokkeisiin.

Kuulokkeiden kuntoiluseuranta sisältäisi biometrisiä antureita, jotka voivat tarkkailla esimerkiksi käyttäjän lämpötilaa, pulssia ja hikoilun määrää. Lisäksi kuulokkeet olisi varustettu kiihtyvyystunnistimilla, joiden avulla seurataan käyttäjän liikkumista.

Viimeisin versio Applen patentista kuvailee, kuinka kuulokkeita voitaisiin ohjata kosketuksella ja äänikomennoilla. Tämä on päivitys aiempaan versioon, jossa kuulokkeiden ohjausta kaavailtiin pään liikkeillä tehtäväksi. Päivitetyssä versiossa kuulokkeet olisi varustettu kosketuksia tunnistavilla osilla, joita koskemalla voisi esimerkiksi vaihtaa kuunneltavaa musiikkikappaletta tai käynnistää Sirin puheohjausta varten.

Monet patentin yksityiskohdista tuovat mieleen Applen syyskuussa esittelemät AirPods-kuulokkeet, jotka muun muassa tunnistavat, kun toinen kuulokkeista otetaan pois korvasta, jolloin soitto keskeytyy. Apple voisi seuraavan sukupolven AirPodseihin sovittaa liudan lisäantureita esimerkiksi juuri kuntoilun seurantaa varten. Kuitenkin, kun ensimmäisenkään sukupolven AirPodseja ei vielä ole saatu edes myyntiin asti, ei toista sukupolvea kannata markkinoille aivan hetkeen odotella.