Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applelta on tulossa alkuvuodesta uusi iPhone-malli – iPhone 8:n seuraajaksi tulevasta ”iPhone SE 2:sta” paljastui nyt lisää yksityiskohtia

Apple-tietäjänä aiempien yksityiskohtaisten ja oikeiden paljastustensa ansiosta tunnettu analyytikko Ming-chi Kuo on jatkanut tarkempien yksityiskohtien paljastamista tulevasta ”iPhone SE 2” -mallista, joka tulee olemaan näyttämään iPhone 8:lta mutta sisältämään päivitettyä tekniikkaa.

Jo aiemmin Kuo on kertonut, että tämä uusi iPhone-malli on tulossa saataville vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä eli tammi-maaliskuussa.

Idea uudessa iPhonessa on sama kuin vuonna 2016 lanseeratussa iPhone SE:ssä: esitellä aiempi suosittu malli uudella tekniikalla kohtuullisella hinnalla osaksi iPhone-mallistoa. Alkuperäinen iPhone SE oli jatkoa neljän tuuman näytöllä varustetulle iPhone 5s:lle, tulevan mallin puolestaan odotetaan säilyttävän iPhone 8:n 4,7 tuuman näytön ja designin, Touch ID:n sisältävä kotipainike mukaan lukien.

Nyt Kuo on kertonut, että uusi päivitetty iPhone 8, ”iPhone SE 2”, on tulossa saataville 64 ja 128 gigatavun tallennusmuistilla sekä kolmena värivaihtoehtona, jotka ovat hopea, tähtiharmaa ja punainen. Kuo odottaa uutuuden hinnan olevan alkaen 399 dollaria eli saman verran kuin iPhone SE:llä sen myyntiin tullessa. Euroopassa, Suomi mukaan lukien, hinta asettunee näin noin 500 euron tasolle.

Verrattuna iPhone 8:aan teknisiä uudistuksia uudessa tulevassa mallissa ovat ainakin Applen viimeisin, iPhone 11 -puhelimissakin käytettävä A13 Bionic -järjestelmäpiiri, sekä suurempi 3 gigatavun RAM-käyttömuisti.

Verrattuna iPhone 8:aan puhelimesta on jäämässä pois 3D Touch -kosketusvoimatunnistus näytöstä, jota ei ole myöskään enää iPhone XR:ssä tai uusissa iPhone 11 -malleissa. Apple on korvannut ominaisuuden pitkillä painalluksilla, värinävasteen kera, eli Haptic Touchilla iOS 13 -käyttöjärjestelmäversiossa.

Kuo odottaa uutta iPhone-mallia myytävän ensi vuoden aikana yli 30 miljoonaa kappaletta.

Uutta mallia on ajateltu hyväksi vaihtoehdoksi esimerkiksi niille iPhone-käyttäjille, jotka syystä tai toisesta haluavat edelleen pysyä kotipainikkeella varustetussa puhelinmallissa. Kuon mukaan uutuuden kohderyhmää ovat esimerkiksi erityisesti iPhone 6 -käyttäjät.