Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-reportteri: Uusi iMac Pro tulossa varustettuna M1-sarjan tehopiireillä ja iMacista tutulla designilla

Applelta on tulossa pian uusi iMac Pro.

Osana tuoreinta Power On -uutiskirjettään Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman on kertonut odottavansa Applen julkaisevan tänä vuonna uuden iMac Pro -all-in-one-pöytätietokoneen, joka on suurempi kuin vuonna 2021 esitelty 24 tuuman iMac, mutta varustettu samanlaisella designilla.

Gurman odottaa tietokoneen sisältävän samanlaiset suoritinpiirit, M1 Pro ja M1 Max, kuin jo 14 ja 16 tuuman MacBook Pro -läppäreissä.

24 tuuman näytöllä ja M1-piirillä varustetun iMacin Apple toi markkinoille keväällä 2021. Se on tarjolla seitsemänä erilaisena kirkkaana värivaihtoehtona. Yleensä Applen Pro-tuotteissa värivalikoima on ollut suppeampi ja hillitympi, ja näin voi olla myös iMac Pron kanssa.

Uusi iMac Pro voisi korvata Applen vielä nykyisellään myymän 27-tuumaisen, Intelin suorittimella varustetun iMacin. Lisäksi se merkitsisi iMac Pro -mallinimen paluuta. Apple lopetti aiemman iMac Pron myynnin viime vuoden aikana.

Huhuja tulevasta nykyistä 24 tuuman iMacia suuremmasta iMacista Applen omilla suoritinpiireillä on kuultu jo aiemmin. Applen on muun muassa raportoitu olevan ottamassa siinä käyttöön myös mini-LED-taustavaloteknologian sekä mukautuvan, 120 hertsiin yltävän virkistystaajuuden. Näytön koko voi olla 27 tuumaa.

Apple on toistaiseksi ottanut mini-LED-taustavaloteknologian käyttöön ensin 12,9 tuuman iPad Prossa keväällä 2021 ja nyt syksyllä 14 ja 16 tuuman MacBook Prossa. Mini-LED-teknologia, joka tarkoittaa näytön taustavalaistuksen koostuvan tuhansista pienikokoisista LED-valoista, mahdollistaa LCD-näyttöpaneeleille tyypillisiä OLED-näyttöpaneelien vahvuuksia, kuten suuremman kirkkauden, paremman kontrastin ja laajemman väritoiston.

Bloombergin Mark Gurman on jo aiemmin kertonut lähteidensä perusteella odottavansa Applen järjestävän vuoden 2022 ensimmäisen julkistustilaisuutensa maalis-huhtikuussa. Tuolloin Applelta tulossa on näillä näkymin 3. sukupolven iPhone SE varustettuna A15 Bionic -järjestelmäpiirillä ja 5G:llä, 5. sukupolven iPad Air myös A15 Bionicilla, 5G:llä ja muilla parannuksilla sekä jokin uusi Mac – mahdollisesti jopa uusi iMac Pro.