Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Etsitkö pikkukoululaiselle omaa puhelinta? Lasten älykellot nousivat ensipuhelinten haastajiksi

Pienet koululaiset aloittavat koulutiensä pian, ja monelle perheelle tämä tarkoittaa myös lapsen ensimmäisen oman puhelimen hankintaa. Nyt ensipuhelimelle on kuitenkin tarjolla hyvä vaihtoehto: lasten älykello kertoo lapsen sijainnin, kannustaa liikkumaan, kulkee kätevästi ranteessa ja sillä voi myös soittaa ja viestitellä.

Moni lapsi saa ensimmäisen oman puhelimen 6-7-vuotiaana, viimeistään koulun alkaessa. Kun lapsi alkaa liikkua enemmän itsenäisesti ja aikaa vietetään ehkä kotonakin yksin, on helpottavaa tietää missä lapsi liikkuu, ja vanhemmalle ja kavereille voi tarvittaessa soittaa.

Lapselle sopivaa puhelinta harkittaessa on hyvä huomioida sekä puhelimen että näytön sopiva koko, helppokäyttöisyys ja iskunkestävyys. Lapsillekin hankintaan jo lähes poikkeuksetta älypuhelin, sillä toivottuja ominaisuuksia ovat monesti myös hyvä kamera, mahdollisuus lähettää WhatsApp-viestejä sekä pelata ja katsoa videoita. Erilaisilla lisävarusteilla puhelinta voi myös suojata, mutta kannattaa liikkua sellaisessa hintaluokassa, että puhelimen kadotessa tai mennessä rikki uuden hankinta ei hirvitä liikaa.

Kun oikea malli löytyy, on hyvä vertailla myös kauppojen väliset hintaerot, jotka voivat olla yllättävän suuria. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan alle 200 euron hintaisista puhelimista suosituin on OnePlus Nord N10 5G, jonka halvin hinta juuri nyt on 199 euroa. Hinta kuitenkin vaihtelee kauppakohtaisesti aina 349 euroon saakka. Mallissa voi siis säästää 150 euron verran hintoja vertailemalla. OnePlussan mallien lisäksi alle 200 euron puhelimien kärkiviisikosta löytyy kaksi Xiaomin mallia sekä Samsung Galaxy A21s.

Hintaoppaan suosituimmat alle 200 euron matkapuhelimet ja niiden halvimmat hinnat

  1. OnePlus Nord N10 5G, halvin hinta 199,00€
  2. OnePlus Nord N100, halvin hinta 99,00€
  3. Xiaomi Redmi Note 9 128GB, halvin hinta 129,00€
  4. Samsung Galaxy A21s SM-A217F/DS 32GB, halvin hinta 129,00€
  5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6GB RAM) 64GB, halvin hinta 139,00€

Kellopuhelin on koko ajan matkassa ja kertoo lapsen sijainnin

Nyt myös Suomeen on rantautunut kätevä vaihtoehto ensipuhelimelle. Moni perhe nimittäin päätyy nyt lapsille suunniteltuun älykelloon, jossa on omat etunsa. Siinä missä puhelin voi hukkua helposti tai unohtua repun pohjalle pidemmäksi aikaa, älykello, tai toiselta nimeltään kellopuhelin, kulkee ranteessa koko ajan. Lapsille suunnatut mallit on suunniteltu kolhunkestäviksi, niillä voi soittaa ja lähettää viestejä sekä asettaa lapselle erilaisia muistutuksia esimerkiksi harrastuksista ja läksyjen teosta.

Lasten älykellot ovat helposti synkronoitavissa aikuisten laitteisiin ja näin vanhempi näkee helposti, missä lapsi liikkuu. Osassa malleista voi jopa asettaa turvarajat, jolloin vanhempi saa ilmoituksen jos lapsi liikkuu liian kauaksi kotoa. Useissa malleissa on myös painike, jonka kautta lapsi tavoittaa aikuisen yhtä nappia painamalla, sekä mahdollisuus rajoittaa sitä, kehen lapsi voi olla yhteydessä. Älykello ei myöskään passivoi lasta sohvannurkkaan puhelimen kanssa, vaan kannustaa liikkumaan. Useista malleista löytyy askelmittari tai erilaisia liikkumiseen kannustavia pelejä.

Sim-kortillisista malleista Hintaoppaan suosituimmaksi lasten älykelloksi on noussut Xplora 5 Play, jonka saa nyt edullisimmillaan 148,90 euron hintaan. Vedenkestävästä mallista löytyvät muun muassa kamera, askelmittari, erillinen pelialusta, ääniviestit, SOS-nappula ja paikannuspalvelut. Kellon voi asettaa myös erilliseen koulutilaan, jolloin se ei häiritse lasta koulupäivän aikana. Edullisemmista malleista kärkiviisikkoon mahtuvat esimerkiksi Forever Find Me -kello, josta löytyvät myös kaikki tärkeimmät ominaisuudet sekä alle 30 euroa maksava Excelvan Q50.

Hintaoppaan suosituimmat lasten sim-kortilliset älykellot ja niiden halvimmat hinnat

  1. Xplora 5 Play, halvin hinta 148,90€
  2. Xplora 4, halvin hinta 149,00€
  3. Forever Find Me, halvin hinta 34,40€
  4. Excelvan Q50, halvin hinta 29,90€
  5. Forever See Me, halvin hinta 47,70€

Hintojen vertailu onnistuu kätevästi ilmaisessa Hintaopas-sovelluksessa, joka on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille. Hintaopas listaa yli 1000 Suomessa toimivan verkkokaupan hinnat ja vertailee ne puolueettomasti halvimmasta kalliimpaan.

Hinnat tarkistettu 4.8.2021.

Kuvat: Hintaopas ja tuotevalmistajat