Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vuoden tärkeimmät autouutuudet yhdellä parkkipaikalla – kaikkea pienistä kaupunkiautoista luksusmaastureihin

Auto- ja Liikennetoimittajat ry järjestää vuosittain jäsenistölleen jo perinteeksi muodostuneen koeajopäivän yhdessä automaahantuojien kanssa. Tänä vuonna paikalle saatiin yli 60 uutta autoa ja noin 100 autoalan ammattilaista.

Koeajopäivä tarjoaa laajan kattauksen kuluvan vuoden uutuuksista. Erityisen mielenkiintoinen vuosi on B-segmentissä, johon on tullut monia uutuuksia kuten juuri ajamamme Seat Ibiza, Nissan Micra, Toyota Yaris sekä Kia Rio. Näistä on luvassa pikainen fiilisvertailu lähiaikoina.

Toki myös perinteiset kompaktin luokan uutuudet kiinnostavat. Näissäkin on entistä enemmän tarjolla mielenkiintoisia ja pienipäästöisiä sähköä käyttäviä versioita kuten Golfin sähköversio, joka tarjoaa aiempaa pidemmän toimintamatkan. Sähköä hyödyntävänä mukana oli myös Minin ensimmäinen pistokehybridi sekä uusi Prius Plug-in. Golfin lisäksi täyttä sähköilyä oli tarjolla Renault ZOEn ja Tesla Model S:n sekä Model X:n muodossa.

Päivän tyylitaiturin tittelin tämän vuoden koeajopäivässä nappasi nelipaikkainen ylellisellä takatilalla varustettu Volvo XC90 Excellence, joka niin ikään oli varustettu sähköisellä T8-voimalinjalla.

Tämä Volvo XC90 näyttää ulkoapäin normaalilta, mutta sisällä on vastassa ylellinen yllätys.

Näidenkin uutuksien koeajoja tulet löytämään kesän aikana Teknavin verkkosivujen Autot-osiosta.

Kuvat: Mikko Autio