Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Volvon ensimmäinen täyssähköauto ja rohkeita kuvia

Volvo vilauttelee tulevan sähköautonsa ulkonäköä pienissä paloissa ja saimme jälleen hieman lisämakua tulevasta. Myös lukuja julkaistiin.

Volvon ensimmäinen täyssähköauto on tuloillaan ja nyt Volvo vilauttelee jo ulkonäköäkin. Kerroimme aiemmin autosta sen turvallisuuden osalta. Tällä kertaa on muotoilun vuoro, joka sekin pohjautuu toki vahvasti XC40-malliin.

Volvo haluaa nostaa esille, että autosta puuttuu sekä pakoputki että perinteinen keulamaskin jäähdytyssäleikkö. Myönnettäköön, että skandinaaviseen muotoilusuuntaukseen sopii erinomaisesti yksinkertaistaminen, mittasuhteiden vaaliminen ja vain olennaisen säilyttäminen – osin lähes Bauhausin hengessä.

– Skandinaavisen designin juuret perustuvat visuaaliseen selkeyteen ja elementtien vähentämiseen. XC40 on tästä erinomainen esimerkki. Sen rohkea, välittömästi tunnistettava muotoilu on sähköversiossa entistä sulavampi ja modernimpi. Kun säleikköä ei tarvita, olemme voineet luoda autolle siistimmän ja modernimman keulan. Takana pakoputkien puuttuminen mahdollistaa samanlaisen ratkaisun. Tutkimme tätä lähestymistapaa entistä tarkemmin, kun jatkamme sähköistämisen tiellä, kertoo Volvon muotoilujohtaja Robin Page.

Perinteisen etusäleikön paikka on peitetty ja maalattu korin väriin. Volvon mukaan tämä on mahdollista sähköauton pienemmän jäähdytystarpeen vuoksi. Samaan paikkaan on nyt pakattu uuden ADAS-tukijärjestelmän anturit.

Polttomoottorin poistumisen myötä Volvo on onnistunut luomaan tilaa toiselle tavaratilalle, joka löytyy kuljettajan etupuolelta. Se sijaitsee siis perinteisesti konepeltinä miellettävän pellin alla. Tuo säilytyslokero tarjoaa 31 litraa ylimääräistä säilytystilaa.

Kierrätysmateriaalia lattiassa

Sisätiloissa täysin uusi sähköautoille tarkoitettu käyttöliittymä pitää kuljettajan ajan tasalla tärkeistä tiedoista, kuten akun tilasta. Tämä ei varmaankaan yllätä ketään. Sen sijaan mielenkiintoinen yksityiskohta on kierrätysmateriaalista valmistettu lattiaverhoilu.

Tarjolla on kahdeksan koriväriä, mukaan lukien täysin uusi Sage Green -metallisävy. Kontrastisävyinen musta katto on autossa vakiona. Kaksi uutta 19” ja 20” vannevaihtoehtoa tarjoavat lisää mahdollisuuksia auton ulkoasun muokkaamiseen.

Akkukäyttöisestä XC40-mallista saatiin ensimmäisiä vihjeitä sähköisen 40.1 Concept -auton esittelyssä vuonna 2016. Tuleva sähköinen XC40 perustuu Volvon CMA-alustaan, joka on laadittu alusta asti sähköistämistä silmällä pitäen. Akusto on integroitu auton alustaan, eikä se vaikuta sisätiloihin.

Volvo paljastaa lisätietoja XC40-täyssähköautosta tulevina viikkona. Malli esitellään suurelle yleisölle ensimmäisen kerran 16. päivä lokakuuta.

Kuvat: Valmistaja

Lue lisää:
Volvon ensimmäinen sähköauto on pian totta – tietoa tarjotaan pala kerrallaan
Ensituntuma: Audi Q5 55 TFSI e quattro – kaivattua sähköistystä
Uudistuva Toyota C-HR saa uuden hybridivoimalinjan
BMW mukaan kompaktien katumaasturien hybridikisaan – X1 xDrive25e tarjoaa 50 kilometriä sähköistä ajoa

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.