Uusi Honda Jazz esillä Tokion autonäyttelyssä – Eurooppaan vain yksi voimalinja

Täysin uusi Honda Jazz tulee Eurooppaan vain hybridivaihtoehtona, mutta sen rinnalle esitellään korotetun maavaran Crosstar. Neljännen sukupolven Jazz tulee myyntiin Suomessa syksyyn 2020 mennessä.

Honda esitteli Tokion autonäyttelyssä neljännen sukupolven Jazzin, josta lupaillaan luokkansa tilavinta. Eurooppaan uutuus tulee vain e:HEV-mallina eli hybridinä. Tavallisen Jazzin rinnalle tulee uutena vaihtoehtona katumaasturimainen Jazz Crosstar.

Uudessa Jazzissa on samanlainen hybridijärjestelmä kuin CR-V Hybridissä. Samalla neljännen sukupolven Jazz on ensimmäinen malli Hondan eurooppalaisessa mallistossa, jossa käytetään e:HEV-merkkiä. Honda jatkaa Electric Vision -strategiaansa, johon kuluu tavoite sähköistää kaikki mallisarjat vuoden 2022 loppuun mennessä.

Tila-automaisesti tulevaisuudessakin

Uusi Jazz jatkaa tila-automaisena mallina, jonka muodot on helppo tunnistaa. Tämä muotoilufilosofia määrittää myös tulevaisuuden Honda-mallit. Valmistajan mukaan samat linjat nähtiin ensi kerran Honda e:ssä, mutta jokainen voi itse etsiä yhteneviä piirteitä näitä kahta mallia vertailemalla.

Etupilari on onnistuttu valmistamaan puolet ohuemmaksi kuin nykyisessä mallissa, minkä ansiosta näkyvyys etuviistoon on parantunut huomattavasti. Perä pyrkii toistamaan keulan muotoja ja vaakasuorat valot viimeistelevät kokonaisuuden.

Mukavuutta on kohennettu istuimien pehmustusta ja muotoilua hiomalla. Tilaa on tehty hybridivoimalinjan paketoinnilla sekä sijoittamalla polttoainetankki etuistuimien alle. Takaa löytyy yhä Hondan "Magic Seats" eli mahdollisuus nostaa istuinosa pystyyn korkeiden tavaroiden kuljettamiseksi. 

Jazz saa myös kosketusnäytön ja wlan-yhteyspisteen. Uusi kamera parantaa mukautuvan vakionopeudensäätimen toimintaa alhaisissa nopeuksissa ja auttaa kaista-avustinta sekä kaupungissa että maalaisteillä.

Turvallisuuteen on panostettu korin jäykistämisen lisäksi turvavarustelun osalta. Törmäyksestä varoittavaa järjestelmää on kehitetty toimimaan myös yöllä ja havaitsemaan sekä jalankulkijat että pyöräilijät, vaikkei tiellä olisikaan valaistusta. Järjestelmä jarruttaa myös jos toinen ajoneuvo on leikkaamassa tai kääntymässä oman auton eteen.

Crosstar on korkeampi

Kyseinen Honda Jazz tulee myyntiin myös Crosstar-versiona, joka sopinee meikäläisille mökkiteille. Uusi versio on nimittäin suunniteltu heille, jotka ovat pohtineet katumaasturia. Tekniikaltaan ja sisustukseltaan Crosstar on samanlainen kuin sisarmallinsa, mutta siinä on suurempi maavara, erilainen keula, kattokiskot ja vedenkestävä verhoilu.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:
Tuotantovalmis Honda e on kohtuuhintainen sähköauto ja ihastuttavan lähellä alkuperäistä konseptia
Talvirengaspakko ei poistu ihan vielä – kertaa kaikki tarvittava rengasrumbaan
Tokion autonäyttelyssä katse tulevaisuudessa – Toyotalta pramea polttokennoauto ja paljon muuta

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.