Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi BMW M3 lähestyy tuotantoa – tulossa ensimmäistä kertaa tarjolle myös farmarina

BMW:n urheilullisista autoista vastaava M-osasto aloittaa uuden tarinan, kun legendaarinen M3 tulee tarjolle farmarimallina.

BMW keskikokoluokan tehoversiot lähestyvät parrasvaloja, kun uusien M3- ja M4-mallien esittelyn pitäisi tapahtua syyskuun puolivälissä. Nyt sopivasti ennen näiden esittely BMW julkaisi kenties eniten mielenkiintoa herättävän uuden M-mallistoa täydentävä version, nimittäin M3 Touringin.

M-sarjalaisista ei ole liiemmin nähty farmariversioita. Viimeisin on muutaman sukupolven takainen M5 Touring vuodelta 2005, mikä tarjosi tavaroille kyytiä vielä vapaasti hengittävän V10:n voimin. Nyt nähtävä M3 Touring ymmärrettävästi nostaa urheilullisen perheauton käytettävyyden uudelle tasolle. Toistaiseksi autosta on julkaistu vain yksi teaser-kuva takaviistosta, mutta odotettavissa on varsin näyttävillä korin levennyksillä varustettu versio täydentämään BMW:n farkkuvalikoimaa.

Uusien M3- ja M4-mallien pellin alta löytyy jo X4 M -mallissa nähty 3,0-litrainen ahdettu rivikuutonen. BMW:n M-mallien nykytyyliin tarjolle tulee kaksi tehoversiota, joista kesympi tarjoaa 353 kW (480 hv) ja tehokkaampi Competition 375 kW (510 hv). Teholukemaa merkittävämpi ero näiden välillä on vaihteisto, sillä kesympi versio on varustettu 6-portaisella manuaalilla ja tehokkaampi 8-portaisella automaattivaihteistolla. Mallistoon on myöhemmässä vaiheessa tulossa ensimmäistä kertaa tarjolle myös nelivetovaihtoehto.

Kuvat: BMW Group

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.