Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomalaisten suosikkiauto uudistuu – ensimmäiset piirrokset antavat viitteitä tulevasta

Suomalaisten keskuudessa kestosuosikkina myydyimpien automallien joukossa jo pitkään keikkunut Škoda Octavia on uudistumassa. Piirrokset paljastavat piirteitä tulevasta.

Škoda kiusoittelee vuotamalla tietoja tulevasta pieni pala kerrallaan. Nyt valmistaja on julkaissut kaksi muotoiluluonnoskuvaa, joista saa ensivaikutelman uudesta Škoda Octaviasta. Uutuuteen lupaillaan rohkeaa otetta, mutta muistutamme näiden luonnoskuvien olevan vielä kaukana tuotantovalmiista autosta.

Valmistajan mukaan muotokieli takaa, että Škodan historian suosituimman automallin neljäs sukupolvi on ilmeeltään entistäkin vahvemmin tunteita herättävä. Sen sijaan mallille huomattavasti perinteisemmin lupaillaan yhdistää kompaktit ulkomitat erittäin runsaisiin sisätiloihin. Tämä piirre on ollut eräs Octavian suurimmista vahvuuksista.

Jo näistä alustavista piirroksista on havaittavissa pitkähkö siluetti loivasti laskeutuvalla kattolinjalla – valmistajan mukaan viimeksimainittu on coupémainen. Ilmeikäs keula ja kristallimaisin elementein varustellut takavalot tulevat olemaan muotoilun kohokohtia auton eri päissä. Myös kookkaita pyöriä lupaillaan, joten odotamme mielenkiinnolla vakiovannekoon julkaisua.

Ensimmäinen Octavia esiteltiin jo 60 vuotta sitten, joten automallilla on meneillään tärkeä vuosi. Škoda Octavian eri sukupolvia on myyty yhteensä jo yli 6,5 miljoonaa kappaletta. Neljättä sukupolvea odottaa siten takuulla suuri joukko vaativia asiakkaita, mutta sillä on myös mahdollisuus jatkaa vahvaa suosiota.

Kuvat: Valmistaja

Lue lisää:
Odotettu Škoda Superb iV sai tiukat hinnat – tilava perheauto ladattavana hybridinä alle 40 000 euroa
Uudistunut Škoda Superb tarjoaa sähköä ja maastohenkeä
Škodan sähkömarssi on alkanut – tässä on merkin ensimmäinen täyssähköauto

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.