Suomalaisen startupin läpimurto – tämä sovellus yhdistää kaikki liikkumisvälineet

Ihmiset käyttävät liikkumiseen keskimäärin noin 90 minuuttia päivässä. Paikasta toiseen siirtyminen halutaan lähtökohtaisesti hoitaa mahdollisimman tehokkaasti, ja tämä asia mielessä suomalainen MaaS Global on kehittänyt uuden eri liikkumisvälineitä yhdistävän sovelluksen.

Yksinkertaisuudessaan nimellä Whim kulkeva sovellus tarjoaa kuluttajalle mahdollisuuden liikkua kulloinkin valitsemallaan tavalla kiinteään kuukausihintaan. Alkuun Helsingin seudulla julkaistavan palvelun vaihtoehtoihin kuuluvat rajaton HSL:n joukkoliikenne sekä tietty määrä pisteitä taksimatkoihin ja vuokra-autoihin.

Palvelu ja sovellus julkaistaan tänään perjantaina 16.9. ja sata ensimmäistä tilaajaa saavat palvelun käyttöönsä vuoden loppuun saakka hintaan 100 euroa kuukaudessa. Normaalisti vastaavantasoisen palvelun hinta on 249 euroa kuukaudessa. HSL:n kaiken joukkoliikenteen lisäksi tähän on siis valittavissa 12 taksimatkaa, tai 6 päivää vuokra-auton käyttöä, ja näiden erilaisia yhdistelmiä.

– Kun liikkumispalvelut yhdistetään digitalisaation avulla, niiden käytöstä tulee aidosti helppoa ja mukavaa. Samalla nostetaan tuottavuutta sekä vähennetään ruuhkia ja ilmansaasteita, summaa Maas Globalin toimitusjohtaja ja perustaja Sampo Hietanen.

MaaS Globalin laajempana tavoitteena on luonnollisesti edetä maailmalle. Tämän tyyliselle palvelulle on kysyntää etenkin kaupungistuvissa ympäristöissä, joissa omistusauto nähdään helposti helppouden lisäksi rasitteena. Whimin tavoitteena on vastata tähän kasvavaan kysyntään.

Kuvat: Mikko Autio