Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat: Tuleeko tämä Bemarin pikkusedan myös Eurooppaan?

BMW on kertonut tuovansa Kiinassa markkinoille uuden 1-sarjan sedanin. Mallin markkinoilletulo Euroopassa on vielä huhujen varassa, mutta nyt saadut kuvat vahvistavat käsitystä mallin saapumisesta meillekin.

Julkaisimme aiemmin kuvat Kiinassa Guanzhoun autonäyttelyssä näytteillä olleesta BMW Compact Sedan Concept -autosta. Kyseessä on seuraavan sukupolven 1-sarjan autoon pohjautuva versio. Tämä tarkoittaa sitä, että auto hyödyntää UKL-pohjalevyä Minin, uuden BMW X1:n ja 2-sarjan tila-autojen tapaan. Toisin sanoen tämä tarkoittaa viimeisen kompaktiluokan takavetoisen mallin menettämistä, koska pohjalevyratkaisusta johtuen seuraavan 1-sarjan mallit tulevat perustumaan etuvetoiseen konstruktioon. Samaan tekniikkapakettiin kuuluvat kolmisylinteriset ja parhaimmillaan 150-hevosvoimaiset moottorit. Toki tarjolle on tulossa myös tuttuun tapaan isompia moottorivaihtoehtoja ja nelivetomalleja.

Uusi BMW:n sedan tulee Kiinassa markkinoille jo tämän vuoden aikana. Mikäli malli on tulossa myös Eurooppaan, tulee se tämän hetken tietojen mukaan markkinoille vuonna 2018.