Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat: Amerikkalaiset ennätysjahdissa

Amerikkalaiset suuntaavat entistä määrätietoisemmin Euroopan markkinoille. Chevrolet pakkaa kaiken osaamisensa ensi vuonna markkinoille tulevaan urheilullisimpaan Camaro Z/28 -malliin, joka tarjoaa aiempaa enemmän tehoa, vähemmän painoa ja parannetun aerodynamiikan.

Uusissa salakuvissa Nürburgringiä kiertävä Chevrolet Camaro Z/28 on näyttävä ilmestys, joka saa ZL1:n näyttämään lähinnä kiltiltä koulupojalta. Z/28 viestii jo ulkonäöllään olevan toimivan eri liigassa. Sen massiivinen takaspoileri, diffuusori ja keulan spoileri synnyttävät huomattavasti enemmän alaspäin painavaa voimaa, mikä osaltaan mahdollistaa rajummat kaarrenopeudet ja paremman suorituskyvyn. Ja käsitys vahvistuu viimeistään katsomalla massiivisia takarenkaita.

Suorityskyky tulee olemaan varmasti hurja, mutta pellin alta löytyvä voimanlähde on vielä tuntematon. Voimaa tulee varmasti olemaan reilusti yli 500 hevosvoimaa, mutta moottorina voi toimia joko iso yli 6-litrainen V8, tai pienempi kaksoisahdettu V6. Lisäksi kevennyksiä haetaan joistan ZL1-mallissa nähdyistä mukavuusvarusteista, sillä kuka tarvitsee turhaa mukavuutta parasta kierrosaikaa tavoitellessa.

Valmistajan vakavasta suhtautumisesta kertoo omaa kieltään auton testaaminen juuri Nürburgringillä. Edeltäjä kiersi radan alle 7 minuutissa ja 30 sekunnissa, joten vähempään ei ole tyytyminen uudenkaan mallin kanssa. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla 2017 markkinoille tulevaa uutta Camaro Z/28:a.