Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sähköautojen pikalatausverkostoa rakentava Ionity entistä vahvemmissa kantimissa – Kia ja Hyundai mukaan

Ionity on usean autonvalmistajan yhteisomistama sähköautojen pikalatausverkostoa rakentava yritys. Nyt Kia ja Hyundai liittyy BMW:n, Daimlerin, Fordin ja Volkswagenin mukaan projektiin.

Kia Motors Company ja Hyundai Motor Company ovat hankkineet osuuden usean autovalmistajan omistamasta vuonna 2017 perustetusta Ionity-yhteisyrityksestä, jonka muut osakkaat ovat BMW Group, Daimler, Ford Motor Company ja Volkswagen Group. Ionity rakentaa latausasemien verkostoa, joka mahdollistaa sähköautojen nopean lataamisen jopa 350 kilowatin teholla. Tällä hetkellä verkosto koostuu 140 asemasta, ja vuoteen 2020 mennessä tavoitteena on saavuttaa 400 latausasemaa.

Ionity haluaa tarjota nopeaa latausta mahdollisimman monelle sähköautomallille ja tämän suhteen tuettavaksi valittu CCS-latausstandardi on tuttu jo monille nykyisten sähköautojen käyttäjille. Koko Euroopan laajuisen verkoston on tarkoitus tehdä sähköllä liikkuminen entistä vaivattomammaksi ja näin rohkaista myös uusia kuluttajia sähköautoilun pariin. Laaja latausverkosto on kiistatta ehdoton edellytys sähköautoilun yleistymisen mahdollistamiseksi.

"Osallistuminen yhteisyritykseen kuvastaa Hyundai-konsernin sitoutumista liikkumisen sähköistämiseen", kertoo Hyundai Motor Groupin varatoimitusjohtaja ja tuoteosaston päällikkö Thomas Schemera.

"Ionityn latausteknologia tarjoaa asiakkaillemme tankkaamistakin sujuvamman latauskokemuksen”, jatkaa Schemera itsevarmasti. Tämä vaatii tietenkin myös valmiuksia sähköautojen puolelta ottaa vastaan paljon energiaa nopeasti.

Vuodesta 2021 lähtien Kian sähköautot varustetaan 800 voltin latausjärjestelmällä, joka soveltuu suurteholataukseen. Vuoteen 2025 mennessä Kia ja Hyundai lupaavat esitellä 44 uutta vähäpäästöistä mallia, joskaan emme tiedä, mitä tähän lasketaan mukaan. Konserni on myös alkanut suunnitella tehokasta sähköautoa yhdessä kroatialaisen Rimac Automobilin kanssa, minkä kehitystä odotamme innolla.

Ionity on projektina äärimmäisen mielenkiintoinen. Autonvalmistajat harvoin seisovat yhdessä yhtä laajalla rintamalla jonkin asian takana. Kyseessä on tarpeellinen ja tärkeä vaihe sähköautojen tulevaisuuden kannalta.

Kuvat: Valmistaja

Lue lisää sähköautoista:
Sähköä ilmassa – Mini esitteli täyssähköversion ja isomman akun lataushybridiin
Tuotantovalmis Honda e on kohtuuhintainen sähköauto ja ihastuttavan lähellä alkuperäistä konseptia
ID.3 on uuden sukupolven sähköauto – mukana myös merkin uusi logo
Tässä on odotettu täyssähköauto Porsche Taycan – 800 volttia, 761 hevosvoimaa ja 1 050 newtonmetriä
 

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.