Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ostaisitko uuden auton näkemättä sitä? Verkkokaupan myötä tämäkin yleistyy

Kaupankäynti on siirtynyt suurelta osalta nettiin ja toiminta laajenee jatkuvasti. Nyt mukaan on lähdössä myös autonvalmistajia. Uusi ilmiö ei kuitenkaan ole, sillä muutamilla autonvalmistajilla ja jälleenmyyjillä on ollut verkkokauppoja jo useamman vuoden ajan.

Volkswagen ilmoitti avanneensa uusien autojen verkkokaupan Suomeen. Tästä lähin uuden up! tai Beetle -automallin koko ostotapahtuman voi siis hoitaa netissä, rahoitusta myöten.

Sivuston tarkoitus on tehdä ostamisesta mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokaupassa valitaan ensin automalli, ja sen jälkeen auto suunnitellaan mieleisen väriseksi ja varustellaan. Lisävarusteina voidaan valita talvirenkaat ja lohkolämmitin sekä lisäpalveluina Volkswagen-jatkoturva ja tarvittavat vakuutukset. Tämän jälkeen valitaan sopiva kuukausieräinen rahoitusvaihtoehto. Seuraavaksi valitaan vielä merkin jälleenmyyjä, jolta asiakas haluaa noutaa auton. Viimeisessä vaiheessa hyväksytään tilauksen yhteenveto ja täytetään osamaksurahoituksen hakemus. Luottopäätös tulee asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen.

Valmistaja lupaa verkkoasiakkailleen nopean toimituksen, joten auton saa jopa kahden viikon kuluttua tilauksesta. Volkswagenin verkkokaupasta myydään autoja yksityishenkilöille ja verkkokauppa palvelee vuorokauden ympäri. Tukea ja vastauksia saa lisäksi päivisin chat-palvelun välityksellä.

Autojen nettikauppaa koskevat samat nettikaupan säännöt kuin muutakin ostamista. Asiakkaalla on oikeus perua kauppa 14 vuorokauden sisällä auton vastaanottamisesta, ja auto on palautettava jälleenmyyjälle 14 vuorokauden sisällä peruutusilmoituksen tekemisestä.

Kuva: Valmistaja