Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Operaatio Lumihiutale on käynnissä – tuttua apua joulunajan liikenteeseen

Autoliitto on jälleen turvaamassa autoilijoiden perillepääsyä joululiikenteessä Operaatio Lumihiutaleen muodossa. Monille tuttu projekti järjestetään jo 51. kerran.

Joulu lähestyy vauhdilla ja tämä tarkoittaa monien kohdalla jälleen pitkiä ajomatkoja. Talviseen liikenteeseen lähdettäessä matkaan kannattaa muistaa varustautua olosuhteet huomioiden. Etelän vesisateista ei tarvitse ajaa paljoa pohjoisen suuntaan, kun vastassa on hyvin erinäköinen maisema. Ennen matkaan lähteä kannattaa siis tarkistaa perusasiat kuten renkaiden kunto, säätää ilmanpaineet kohdalleen, puhdistaa auto turhasta tavarasta, varmistaa näkyvyys kaikissa olosuhteissa puhdistamalla lasipinnat sisäpuolelta ja täyttämällä pissapoika pakkasen kestävällä pesunesteellä.

Joskus matkaan tulee kuitenkin mutkia hyvästä valmistautumisesta huolimatta. Autoliiton yleinen tiepalvelu tarjoaa joulunajan liikenteeseen tehostettua apua Operaatio Lumihiutaleen muodossa. Tiepalvelumiehet auttavat tarvittaessa esimerkiksi rengasrikon, auton muun teknisen vian, tai vaikka ovien lukkiutumisen tapahtuessa avaimien ollessa auton sisällä. Etenkin viimeisen välttämiseksi Autoliitto muistuttaa, että auton vara-avain kannattaa ottaa mukaan pidemmille matkoille lähdettäessä.

Tämän vuoden Operaatio Lumihiutale käynnistyi lauantaina 14.12. ja tehostettu päivistys jatkuu keskiviikkoon 1.1.2020 saakka. Operaatio Lumihiutale päivystää Autoliiton yleisen tiepalvelun numerossa 0200 8080. Apua voi tilata myös Autoliiton mobiilisovelluksella, mikä on myös suositeltava tapa paikkatietojen välittämiseksi. Autoliiton sovelluksen voi ladata Applen tai Googlen sovelluskaupasta.

Lähde: Autoliitto
Kuva: Mikko Autio

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.