Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Miljoona dollaria suomalaisille – maailman paras itseajavien ajoneuvojen startup palkittiin ruhtinaallisesti

Suomalainen Sensible 4 on voittanut maineikkaan Dubai World Self-Driving Transport Challenge kilpailun startup-kategoriassa miljoonan dollarin palkintosumman. 

Suomalainen robotiikka- ja ohjelmistoyritys Sensible 4 on voittanut maineikkaan Dubai World Self-Driving Transport Challenge kisan startup-kategorian. Kyseessä on ehkä alan merkittävin tapahtuma, jossa autonvalmistajat ja robotiikkayhtiöt ympäri maailmaa mittelevät osaamisellaan. Kilpailun voittajalle jaettu palkintosumma on miljoona dollaria ja lienee lähes sanomattakin selvää, että tämä on eräs suurimmista yrityskilpailuissa jaettavista rahapalkinnoista.

Voittaja julistettiin 15.10. järjestetyssä finaalissa, jossa suomalaisfirma päihitti toiseksi tulleen taiwanilaisyhtiön. Palkinnon tarkoitus on vauhdittaa Arabiemiraattien aggressiivista uutta strategiaa, jonka tavoitteena on muuttaa 25% kaikesta maan liikenteestä itseajavaksi vuoteen 2030 mennessä. Voitto Dubaissa avaa oven suomalaisfirmalle Arabiemiraattien kasvaville markkinoille.

– On uskomatonta että voitimme tämän kovan kilpailun. Tämä osoittaa että Suomessa on maailmanluokan teknologiaa myös itseajaviin autoihin. Uskomme että tämä voitto tulee huomattavasti vauhdittamaan kansainvälistä kasvuamme, kommentoi Sensible 4:n operatiivinen johtaja Tommi Rimpiläinen.

Se mikä yhdistää Suomen ja Dubain olosuhteita ovat ajoneuvon ympärillä ilmassa leijuvat partikkelit jotka estävät itseajavan auton sensorien havainnointia. Suomessa on yleensä kyse lumesta, vesisateesta tai rännästä kun taas Dubaissa sankka sumu ja ajoittaiset hiekkamyrskyt voivat aiheuttaa samantyyppisiä ongelmia. Sensible 4 on kehittänyt ja testannut teknologiaansa Suomen vaihtelevissa keleissä, minkä vuoksi sen itseajavat autot ovat yrityksen mukaan ainoita myös talvioloissa toimivia koko maailmassa.

Vain harva yritys toimittaa itseajaviin autoihin niin sanottua full-stack kokonaisratkaisua, joka mahdollistaa ajoneuvojen täyden automatisoinnin käyttämällä pelkästään yhtiön omaa ohjelmistoa. Sensible 4:n järjestelmä mahdollistaa itseajavien ajoneuvojen toiminnan myös haastavissa sääolosuhteista ja voitto on kiistaton osoitus siitä että suomalainen robotiikkaosaaminen on maailman kärkipäässä.

Kuva: Valmistaja

Lue myös:
Suomessa kehitetty robottibussi aloitti liikenteen Nokian kampuksella Espoossa – kyytiin pääsee ilmaiseksi
Tekoälyautot kilpasilla – mukana myös Markku Alénin mukaan nimetty Markku.ai

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.