Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lisää sähköä Uudenkaupungin autotehtaalta – tuotannossa jo kolme lataushybridiä

Uudenkaupungin autotehtaan tuotanto alkaa palautua normaaliksi poikkeuksellisen kevään jäljiltä. Tuotannossa on entistä enemmän lataushybridejä.

Kevään pandemia näkyi autokaupassa uusien autojen kaupan rajuna tiputuksena. Tämän seurauksena monet autotehtaat joutuivat sulkemaan oviaan ja myös Mercedes-Benzejä valmistava Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas joutui lomauttamaan henkilöstöään.

Kesän mittaan autokauppa on jatkanut palautumistaan ja etenkin ladattavien hybridiautojen kysyntä on ollut hyvää. Tästä johtuen Uudessakaupungissa on valmistauduttu aiempaa useamman hybridimallin tuotantoon.

– Päämiehemme on ilmoittanut, että loppuvuoden aikana tilausmäärämme tulevat kasvamaan. Siksi voimme keskeyttää lomautuksen yli 500 henkilön osalta ja siirtyä tuotannossa kolmeen vuoroon, kertoo Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki.

Tällä hetkellä Uudenkaupungin autotehtaalla valmistetaan Mercedes-Benzin A- ja GLC-sarjoja. Nyt hybridimallien kysynnän kasvaessa Uudenkaupungin tuotantoon ohjautuu pääasiassa näiden mallisarjojen hybridiversiota, joita ovat A 250e, GLC 300e ja GLC 300de.

Kuva: Mikko Autio

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.