Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kaasuntankkausverkosto laajenee – luvassa kymmeniä uusia tankkausasemia eri puolille maata

Tutustuimme tv-kauden kuudennessa jaksossa kaasuautoiluun. Nykyisillä polttoaineiden hinnoilla kaasuautoilu on varsin kustannustehokasta, mikäli omille ajoreiteille osuu sopivasti tankkauspisteitä. Verkoston kattavuus on ollutkin yksi kaasuautoilun yleistymistä hidastanut tekijä.

Kotimainen Gasum panostaa lähitulevaisuudessa merkittävästi tankkausverkoston laajentamiseen. Gasum on suurin liikennekaasun jakelija, mutta etenkin pienemmiltä paikkakunnilta löytyy myös yksityisiä kaasuntankkauspisteitä. Kaikkiaan tankkausasemia on tällä hetkellä 28. Useat näistä ovat ympäristöystävällistä biokaasua tarjoavia asemia. Kotimaassa tuotettu biokaasu kuuluu myös Gasumin tankkauspisteiden valikoimaan.

Gasumin suunnitelmissa on lähivuosina rakentaa 35 uutta tankkausasemaa eri puolille Suomea. Kesällä 2017 Gasum avaa maa- ja biokaasua (CNG) tarjovat asemat Hämeenlinnaan, Poriin, Jyväskylään ja kaksi asemaa Vantaalle. Toinen Vantaan asemista sekä Jyväskylään avattava asema tarjoavat henkilöautojen tankkausmahdollisuuden lisäksi raskaan liikenteen polttoaineena käytettävää nesteytettyä maakaasua (LNG).

Kaikki kaasuntankkauspisteet löydät täältä.

Kaikki Teknavin tämän kauden tv-jaksot löydät tv-ohjelma-osiosta.

Lue myös kaasukäyttöisen Skoda Octavian koeajo:
Koeajossa kansansuosikin piilovihreä vaihtoehto ympäristön ystäville