Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Audin hybridimallisto täydentyy isolla nelivetoisella farmarilla

Audi julkaisi reilu vuosi sitten kattauksen lataushybridejä. Nyt mallisto täydentyy suomalaisten suosimalla korimallilla.

Audilta saatiin odotella varsin pitkään lataushybridimalliston laajentumista. Viime vuonna A6, A7, A8 sekä Q5 saivat sisäänsä uutta hybriditekniikkaa ja nämä mallit ovat rantautuneet kevään aikana myös Suomeen. Nyt mallisto täydentyy A6 Avant -versiolla, joka farmarikorisena iskee suomalaisten heikkoon kohtaan. Muiden mallien tapaan myös tämä uutuus on aina nelivetoinen, mikä on ehdottomasti hyvä kilpailuvaltti lataushybridien markkinoilla.

Nimellä A6 Avant 55 TFSI e quattro kulkevan auton sisältä löytyy sedanin tapaan 2,0-litrainen bensakone ja 7-portaisen kaksoiskytkinvaihteiston kotelon sisään sijoitettu sähkömoottori. Voimalinja tarjoaa yhteistehoa 270 kW (367 hv) ja vääntöä 500 Nm. Voima välitetään Audin quattro ultra -nelivetojärjestelmän kautta tarvittaessa kaikille neljälle pyörälle ja satasen nopeuteen A6 Avant ampaisee 5,7 sekunnissa.

Audin muiden uuden sukupolven hybridimallien tavoin autosta löytyy bruttokapasiteetiltaan 14,1 kWh akusto. Tämän turvin WLTP-syklin mukainen sähköinen toimintamatka on 51 kilometriä. Auton vakiovarustukseen kuuluu 7,4 kW sisäinen laturi, minkä turvin akku latautuu tyhjästä täyteen parhaimmillaan 2,5 tunnissa. Akku on sijoitettu tavaratilan välipohjan alle, minkä ansiosta käytettävissä oleva tavaratila on tasapohjainen. Perusmuodossaan tavaratilaa on tarjolla 405 litraa ja laajennettuna 1 535 litraa.

Audin nelivetoinen farkkuhybridi tulee myyntiin kesällä ja ensimmäiset autot saadaan maahan alkusyksystä. Maahantuoja ei vielä ilmoita tarkkoja hintoja, mutta A6 Sedanin vastaavan mallin noin 74 000 euron lähtöhinta antanee varsin hyvän lähtökohdan valistuneille arvauksille.

Kuvat: Audi

Lue lisää:
Audi julkaisee Genevessä kattauksen pistokehybridejä – tämä uutuuksista tiedetään
Audi hyökkää neljällä uutuudella pistokehybridimarkkinoille – tällaisia ovat Genevessä esitellyt uutuudet

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.