Opel laittaa Corsan kokonaan uusiksi – mallistoon saadaan myös pelkällä sähköllä liikkuva versio

Sähköautoja putkahtelee lähivuosina markkinoille kuin sieniä sateella. Yksi vuoden 2020 mielenkiintoinen pikkuautoluokan sähköuutuus on kuudennen sukupolven Opel Corsa.

Opelin pikkuauto Corsa esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1982. Viiden sukupolven aikana mallia on myyty yli 13,6 miljoonaa kappaletta. Uusi kuudennen sukupolven Corsa on tulossa markkinoille kuluvan vuoden aikana ja siitä nähdään myös mielenkiintoinen täyssähköinen versio.

Uusi Corsa on sijoittuu hieman yli neljä metriä pitkänä samaan kastiin nykyisten muiden B-segmentin edustajien kanssa. Tähän kokoluokkaan sijoittuvat autot ovat kasvaneet viime vuosina tilojen lisäksi myös ominaisuuksiltaan, ja mukavuuden lisäksi varustelumahdollisuudet ovat parantuneet merkittävästi. Uuteen Corsaan tulee tarjolle esimerkiksi aktiivinen vakionopeudensäädin, kuolleenkulman varoitin sekä Suomen oloissa mielenkiintoa herättävät adaptiiviset LED-ajovalot.

Täysin uuden asiakasryhmän mielenkiinnon Corsa herättää täyssähköisellä versiolla. Voimalinja on käytännössä sama, mitä Opelin nykyisen emokonserni PSA:n esittelemässä Peugeot 208:ssa nähtiin Geneven autonäyttelyssä. Keulalta löytyvä sähkömoottori tarjoaa siis 100 kW (136 hv) tehon ja vääntöä on tarjolla 260 Nm. Näiden turvin pieni sähköauto saavuttaa satasen nopeuden 8,1 sekunnissa. Akuston kapasiteetti on 50 kWh ja sisätilojen optimoinnin nimissä se on jaettu kahteen osaan molempien istuinrivien alapuolelle. Valmistaja ilmoittaa Corsa-e:lle WLTP-mittaussyklin mukaiseksi toimintamatkaksi 330 kilometriä.

Kuvat: Valmistaja

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.