Mercedes-Benz Vision EQS – sähköisten tähtikeulojen tulevaisuuden lippulaiva

Mercedes-Benz Vision EQS on täysin peittelemättä ja häikäleimättä tulevaisuuden S-sarja sähköisellä voimalinjalla. Onkin äärimmäisen mielenkiintoista kurkkia jo nyt muutaman vuoden päähän.

Mercedes-Benz Vision EQS on sähköautokonsepti, joka esittelee miltä merkin lippulaiva, eli S-sarja, voisi näyttää tulevaisuudessa. Nimi ei peittele mitään, sillä se voisi olla myös tuotantomalli kun huomioi merkin nykyisten sähköautojen nimeämispolitiikan. Näistä EQC on jo ollut Teknavin ajossa ja tila-autoluokkaan on pian liittymässä EQV.

Keulassa on uusi pyöreä jatkuva muoto, joka on luonnollisesti äärimmäisen aerodynaaminen. Ajovalot on upotettu täysin sileään keulaan ja perinteinen grilli on vain visuaalinen elementti läpikuultavan pinnan läpi. On mielenkiintoista nähdä saadaanko tämänkaltaisesta ratkaisusta jossain vaiheessa tieliikennelaillinen.

Kylkilinja on oikeastaan vain yksi yksittäinen kaari keulasta perään. Konseptissa on kaksivärimaalaus ja tumma yläosa erotetaan vaaleasta alaosasta valoelementin avulla. Sivupeilit on korvattu tässäkin tapauksessa kameroilla – piirre jonka näimme tulevan tuotantoon jo Honda e:n myötä.

Vanteet ovat konseptiautolle tyypilliseen tapaan suuret – tällä kertaa 24-tuumaiset. Ulkonäössä on coupen piirteitä, mutta myös runsaasti suuren sedanin ja viistoperän linjoja. On vaikea määritellä autoa mihinkään kategoriaan, vaikka kyseessä on ilmiselvästi edustusauto. 

Takavalot ovat osa takapään sileää pintaa pieninä yksittäisinä elementteinä. Tuo siloteltujen ja yksinkertaistettujen pyöreiden muotojen sulava kokonaisuus jatkuu siis taakse asti. Pakoputkia on turha sähköautosta etsiä, mutta takapuskurin alaosasta puuttuvat putket on ratkaistu mielenkiintoisella visuaalisella elementillä.

Sisätiloissa on käytetty mikrokuitua ja jopa kierrätettyä muovia. Myös puupinnat ovat erikseen tätä varten kasvatettua puuta, jolla tavoitellaan ympäristöystävällisyyttä ja kestävän kehityksen konseptia.

Tekniikkaa tuotantoon

Konseptille lupaillaan 700 kilometrin sähköistä toimintamatkaa, joka aiotaan mahdollistaa 100 kWh akun avulla. Tavoite on vähintäänkin kova, mutta yritämme muistaa tämän tuotantoauton arvojen selvitessä. Pikalatauksen tehoksi ilmoitetaan 350 kW.

Itse auto tuottaa neljälle pyörälle 350 kW tehoa ja vääntölukemaksi ilmoitetaan 760 newtonmetriä. Tämän avulla Vision EQS kiihtyy sadan kilometrin tuntinopeuteen 4,5 sekunnissa. Huippunopeus on ilmoitettu muodossa "yli 200 km/h". 

Vision EQS näyttä hyvin ajattomalta, sillä siinä on käytetty minimalistisesti linjoja ja yksityiskohtia. Näin ikääntymiselle riskialttiita piirteitä on mahdollisimman vähän. Lopputulosta voisi pitää vähintäänkin onnistuneena.

Tuleva sähköinen S-sarja on huhujen mukaan saatavilla jo vuonna 2021 johon ei ole loppupeleissä kovin pitkä aika. Tulevaisuus tulee pian, jos ei se jo osin ole täällä.

Kuvat: Mikko Autio ja valmistaja

Lue lisää Mercedes-Benzistä:
Hyvästi parkkipaikan metsästys! Maailman ensimmäinen automaattinen pysäköintijärjestelmä otettiin käyttöön Saksassa
Ensituntumat Mercedeksen järkälemäisestä katumaasturista – perheauto amerikkalaiseen tapaan
Mercedes-Benz EQC lähtee 81 373 eurolla – tällainen on odotettu sähköautouutuus

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden avausjakson ensiesitys nähdään maanantaina 16.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat su 22.9. klo 14.30 ja ma 23.9. klo 14.00 MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.