Kialla kova luotto uuteen pieneen crossoveriin – ”Tulee olemaan yksi parhaiten myyvistä malleistamme”

Kialla menee Euroopassa hyvin ja vauhti näyttää vain kiihtyvän. Uudella kompaktilla crossoverilla kosiskellaan uusia asiakkaita.

Kaikki korkean istuma-asennon tarjoavat autot tuntuvat nyt kiinnostavan ihmisiä. Erilaiset katumaasturit ja crossoverit ovat entistä useamman valinta ja näiden myynti on ollut jo pitkään selkeässä kasvussa. Isojen maasturien sijaan kysyntä alkaa painottua pieneen ja näppäriin crossovereihin, joiden tarjonta on laajentunut vauhdilla. Nyt myös Kia lähtee mukaan tähän B-segmentin SUV-mallien kilpailuun.

Uutuus kulkee nimellä Stonic. Auto on varsin helposti tunnistettavissa Kiaksi keulan tiger nose -maskista. Ilmeessä on kuitenkin myös merkille uutta tyyliä ja esimerkiksi ajovalot ovat aiempia pikkuautoja viirumaisemmat. Crossover-tyylistä viestii autoa kiertävät mustat muovilista sekä pikkuautolle varsin näyttävät hopeanharmaat alleajosuojat.

Sisätilat ovat tuttua ja toimivaa Kiaa. Myös pellin alla on pääasiassa tuttua tekniikkaa, kuten Riossa nähty 1,0-litrainen T-GDI-bensamoottori. Tämän moottorin lisäksi Stonic tulee saataville 1,25- ja 1,4-litraisilla bensamoottoreilla sekä 1,6-litraisella dieselillä.

Kokonaisuudessaan B-segmentin SUV-mallien myynnin odotetaan nousevan varsin rajusti. Tällä hetkellä segmentin vuosimyynti on Euroopassa noin 1,1 miljoonaa, mutta luvun odotetaan tuplaantuvan vuoteen 2020 mennessä. Ja tästä kasvusta Kia haluaa saada osansa.

– Kia Stonic tulee olemaan yksi houkuttelevimmista uusista autoista tässä nopeasti kasvavassa luokassa. Kun segmentti laajenee, Stonic tulee olemaan yksi parhaiten myyvistä malleistamme, toteaa Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole.

Kia Stonicilla haetaan myös uusi asiakkaita. Valmistajan tiedotteen mukaan 21 prosenttia tämän luokan auton ostajista ovat aiemmin autoilleet pienemmillä autoilla, ja noin 15 prosenttia siirtyy luokkaan suuremmasta C-segmentistä.

Kia Stonicin hinnat eivät ole vielä selvillä. Auto saapuu Suomeen syksyn aikana.

Kuvat: Kia