Samu Haber sähköisti autoilunsa, eikä koske enää polttoainekaaroihin – "Lataan tämän ehkä kerran viikossa"

Samu Haber on nykyisin sooloartisti, ja bändihommien lisäksi mies on uudistanut myös kulkupeliosastonsa. Solisti on hurahtanut sähköautoiluun ja hänet voikin bongata nykyisin BMW iX -täyssähköauton ratista.

Teknavin juontajatar Joanna Kuvaja yllättää koeajokeikan alkajaisiksi tämän jutun tähden taekwondo-salilta potkusarjojen lomasta. Samu Haber on hurahtanut itämaisen taistelulajin lisäksi sähköautoonsa.

– My new baby, mä esittelen kaikki himmelit teille, hän toteaa innostuneena Joannalle BMW iX:stään.

”Mun sähkörakas”-termillä autoaan suomeksi kutsuva Haber on totaalisen ihastunut autoonsa, jonka käyttäminen on helppoa niin ”Stadissa” kuin maakuntamatkoillakin.

– Tää on BMW ix xDrive50, 550 kilometrin range, kelistä tietysti riippuu ja kyl tää niinkun lähtee, Haber hehkuttaa autonsa ominaisuuksia.

samu haberin bmw ix

Miten usein sä tätä lataat, Joanna utelee.

– Ajelen paljon vain Helsingin alueella, niin lataan tämän ehkä kerran viikossa.

Haber paljastaa olleensa erittäin skeptinen sähköautoilun suhteen aiemmin. Mutta miksi, Joanna tiukkaa.

– Silloin kun mä olen ollut tosi nuori, joku 12-vuotias, oli vallalla tarkka jako miesten ja naisten välillä – tytöt leikki barbeilla ja pojilla oli auto. Ja auton moottorin soundi – mä olen kasvanut sen kanssa. Ja sitten mua pelotti kestääkö nämä akut, toimiiko nämä vehkeet – mutta ensimmäisen kahden päivän jälkeen sähköautoilijana totesin, etten enää bensa- ja polttoaine-autoja osta elämässäni. Tää on ihan sairaan siistiä (autoilua) plus ihan sairaan halpaa!

Mikä Samun on yllättänyt sähköautoilussa, mitä miehen uralle kuuluu nyt ja tulevaisuudessa – Katso koeajo ja Haberin sähköautokokemukset Teknavin jaksosta täällä!

samu haberin bmw ix
Samu Haber tietää missä suunnassa hänen tuore sähkörakkaansa sijaitsee.
samu haberin bmw ix
Samu Haber kertoo Joanna Kuvajalle miksi sähköautoilu on hänen mielestään todella helppoa.
samu haberin bmw ix
Samu ja Joanna testaavat iX:n erilaisia ominaisuuksia, muun muassa musiikin ja penkkien efektitoiminnot, ja kertoileepa Samu myös miten Bemari osaa korjata itse keulamaskinsa, jos siihen tulee vaikkapa viiltomainen vaurio.