Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Muistojen Imatranajot saivat Tepi Länsivuoren muistelemaan vanhoja kilpailuja

Teknavin 23.kauden päätösjaksossa nähdään suomalaisen ratamoottoripyöräilyn ikoni, moninkertainen MM-mitalisti, Tepi Länsivuori Muistojen Imatranajoissa. Kilpailu nostatti Länsivuorella vanhoja muistoja pintaan.

Ennen vuoden 2014 Muistojen Imatranajoja, Tepi Länsivuori oli kisannut edellisen kerran Imatralla vuonna 1978. Paikalla oli kymmeniätuhansia ihmisiä, joiden seasta löytyy paljon Länsivuoren tuttuja ja kilpakumppaneita. Tapahtuma nimensä mukaisesti pistää muistelemaan vanhoja aikoja, jolloin Länsivuoren mukaan ”adrenaliinia oli kyllä veressä oikein kunnolla”.

Länsivuori kertoo kuinka nykyään kilpailuissa ei ole tarkoituksena voittaa vaan kunhan pystyy ajamaan ja heittämään kierroksen radalla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö ikonin kilpailuvietti olisi säilynyt.

Ajo sai Länsivuoren miettimään aiempien Imatran kisojen tapahtumia ja niiden sijoituksia. Myös muutama tapaturma juolahtaa mieleen, joista kuitenkin onneksi selvittiin hänen omien sanojensa mukaisesti aika pienillä vaurioilla.

Kilpailun rataa Länsivuori ei ollut aiemmin itse ajanut, sillä se otettiin käyttöön vasta hänen uransa lopettamisen jälkeen. Uusi rata ei kuitenkaan haittaa ajoa, sillä jarrutukset ja kiihdytykset tulevat edelleen selkärangasta. Tärkeintä Länsivuoren mukaan on, että pää ja kädet toimivat hyvin niin silloin pystyy vielä aika vanhana ajamaan ”kohtalaisesti”. Ikä tuo mukanaan kuitenkin omat haasteensa ja esimerkiksi etäisyyden hahmottaminen vauhdissa ei tunnu samalta kuin nuorempana. Ajaminen tuntuu kuitenkin edelleen mukavalta Länsivuorelle.

Lue myös:
Koeajo: Janne Uskali & pitkänasta-Triumph Speed Triple 1200 RR jäällä – keula pystyssä, tietenkin

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.