Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Microsoft julkaisi korjauksen vakavaan Windows-aukkoon - paikkatiistai toi lähes sata korjausta

Vuoden ensimmäinen paikkatiistai on jälleen korjannut Windowsista ja muista Microsoft-ohjelmistoista kymmenittäin tietoturva-aukkoja.

Yhteensä korjauksia on julkaistu lähes 100, Microsoftin päivitysloki paljastaa.

Microsoftin ohjelmistojen päivitystilanne on jälleen hyvä varmistaa ajan tasalle. Viimeisin paikkatiistain päivitys korjaa haavoittuvuuksia muun muassa Windows 10:stä ja Windows 11:stä, ja yhteensä yhdeksän paikatuista aukoista on luokiteltu kriittisiksi eli kaikkein vakavimmiksi. Yhteensä päivitys sisältää 96 korjausta.

Ikävin haavoittuvuus, CVE-2022-21907, mahdollistaa muun muassa yritysverkkoihin liitettyjen tietokoneiden saastuttamisen haittaohjelmilla ilman käyttäjiltä vaadittavia toimia. Esimerkiksi The Hacker News kehottaakin päivittämään tietokoneet viipymättä.

Korjatuista haavoittuvuuksista kuusi on luokiteltu nollapäivähaavoittuvuuksiksi, eli aukoiksi, joihin ei niiden paljastuessa vielä ollut korjauksia. Hyökkäyksissä nyt paikattuja tietoturvapuutteita ei kuitenkaan tiedetä kaikeksi onneksi käytetyn.

Kaikkien on nyt hyvä varmistaa, että omat Windows-laitteet ovat ajan tasalla. Oletusasetuksilla sekä Windows 10- että Windows 11 -tietokoneet päivittyvät automaattisesti.

Päivitystilanteen voi Windows 10:llä tarkistaa kirjoittamalla alapalkkiin Windows Update ja klikkaamalla sitten Tarkista päivitykset -valintaa. Windows 11:llä on ensin painettava Windows-painiketta ja klikattava sen jälkeen aukeavan valikon Asetukset-valintaa ja myöhemmin Päivitä Windows -painiketta.

Windows 10:n käyttäjien on hyvä huomioida, että päivitysten manuaalinen tarkistaminen saattaa samalla käynnistää Windows 11:n asennuksen.