Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Katsotko Yle Areenaa älytelevisiolla? Suuri uudistus tulossa

Yle on kertonut uudistavansa pian Yle Areenan sovelluksen eri valmistajien älytelevisioille.

Ylen mukaan uusien sovellusten julkaisut aloitetaan Areena-käyttäjien suosituimmista päätelaitteista. Samsung- ja LG-sovellukset tulevat ladattaviksi syksyn alkuun mennessä. Android TV -laitteet ovat saaneet päivitetyn sovelluksen käyttöönsä jo kevään aikana. Uuden sovelluksen LG:n ja Samsungin tuki on ensisijaisesti vuosien 2018–2021 malleille. Androidia hyödyntävillä laitteilla tarkoitetaan tässä Sonyn ja Philipsin tuoreita malleja sekä DNA TV:tä.

Syksyn uudistukset avaa Samsungin 2019–2021-malleille tehty Areena-sovellus. 2018-mallin uudistus on tulossa pian perässä perässä.

”Nykyiset sovelluksemme on tehty vuosien varrella osittain yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa. Jo reilun vuoden päivät olemme kuitenkin kehittäneet oman tiimimme voimin uutta Yle Areenan käyttökokemusta, jonka julkaisemme pääosin tämän vuoden aikana eri päätelaitteille. Uusi sovellus on yleisölle helppokäyttöisempi, vakaampi ja esittelee sisältöjä näyttävämmin. Meille se on mahdollistaa sujuvamman jatkokehityksen ja auttaa meitä ymmärtämään lisää, miten Areenaa televisiossa käytetään”, kertoo Yle Areenan päällikkö Tanja Iikkanen.

Uuden sovelluksen voi ottaa käyttöön, kun televisio sitä tarjoaa. LG-televisioissa uusi Yle Areena -sovellus korvaa vanhan, mutta Samsungissa on aluksi saatavilla sekä vanha että uusi sovellus. Ylen mukaan Samsung-käyttäjien pitää itse hakea uudempi sovellus laitteen sovelluskaupasta.

”Suomalaisten televisiolaitekanta on niin moninaista, että olemme joutuneet tekemään valintoja sen suhteen, mille laitteille pystymme uuden sovelluksen tarjoamaan ja missä järjestyksessä. Älytelevisioiden tekniikka on kehittynyt viime vuosina nopeasti, joten viisikin vuotta vanha televisio saattaa olla jo suorituskyvyltään liian heikko uusimpien sovellusten sujuvaan käyttöön. Nykyinen Areena-sovellus toimii kuitenkin jatkossakin vanhemmissa vuosimalleissa, eikä käyttäjän tarvitse tehdä tätä varten mitään”, selittää Iikkanen.

Uudessa älytelevisiosovelluksessa sisällöt tuodaan Ylen mukaan selkeämmin esiin, ja ne ovat helpommin valittavissa ja löydettävissä. Lisäksi Yle kertoo kehittävänsä myös Suorat-osiota, jonka näkymästä on valittavissa jatkossa myös menneitä ohjelmia. Myös ohjelmasarjojen eri tuotantokaudet helpommin valittaviksi.

Seuraavaksi mukaan ovat tulossa Yle Areenan kuunneltavat sisällöt. Android-pohjaisissa laitteissa audiosisällöt saatiin mukaan jo ensi vaiheessa. Seuraavaksi uutta sovellusta aletaan tehdä Sonyn PS4- ja PS5-pelikonsoleille, Elisan ja Telian digibokseille ja Sonyn uusimpiin ei-Android-pohjaisiin älytelevisioihin. ”Muiden päätelaitteiden kohdalla seurataan käyttäjämääriä ja toteutetaan uusi sovellus tarvittaessa”, Yle kertoo.

Ylen mukaan Areenan käyttö verkkoon yhdistetyillä älytelevisioilla kasvaa kaiken aikaa, ja vuoden 2020 aikana kasvua tuli koko yleisössä jopa 100 prosenttia.