Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jättivuoto paljasti Samsungin tulevat taittuvanäyttöiset älypuhelimet - tällaisia ovat Galaxy Z Fold3 ja Galaxy Z Flip3

Tulevat taittuvanäyttöiset älypuhelimet esillä vuotaneissa kuvissa.

Samsungin on raportoitu suunnittelevan uusien taittuvanäyttöisten älypuhelinten julkistustaan tänä vuonna heinäkuun aikana.

Odotuksissa ovat seuraajat Galaxy Z Fold2 5G:lle sekä Galaxy Z Flipille ja ja Flip 5G:lle. Mallinimiltään tulevat uutuudet ovat näillä näkymin Galaxy Z Fold3 ja Galaxy Z Flip3, jos ja kun Samsung hyppää Flip-mallin kanssa kakkosen yli tuodakseen mallinumeroinnin samalle viivalle.

Nyt tulevista taittuvanäyttöisistä Samsungeista on nähty jo hyvissä ajoin ensimmäinen ja samantien varsin mittava vuoto. Samsungin esityksestä puhelimista on paljastunut laaja joukko kuvia.

Galaxy Z Fold3

Kirjan tavoin avautuva Galaxy Z Fold3 tulee jatkamaan muodoltaan nähtävästi pääosin ennallaan, mutta ulkopuolella takakamera-alue on muotoiltu aiempaa kompaktimmaksi. Takana on on allekkain kolme kameraa sekä LED-kuvausvalo.

Lisäksi uusi vuoto vahvistaa kaksi Galaxy Z Fold3:een huhuttua uudistusta: sisäpuolella Galaxy Z Fold3 on saamassa näytönalaisen etukameran, esityksen mukaan ensimmäisenä taittuvanäyttöisenä laitteena ja mitä todennäköisimmin myös ensimmäisenä Samsungina.

Lisäksi Galaxy Z Fold3 tulee tukemaan S Pen -kynää taittuvan näyttönsä kanssa. Alun perin Galaxy Z Fold3:n huhuttiin sisältävän kynälle myös säilytyspaikan, mutta sittemmin uudemmat raportit ovat kertoneet päinvastaista. Ilmeisesti Samsung onkin päätynyt samaan ratkaisuun kuin Galaxy S21 Ultra 5G:n kanssa: tuetulle S Pen -kynälle on säilytyspaikka erikseen myytävissä suojakuorissa, ei itse laitteessa.

Kuvissa on nähty vihreä, musta ja valkoinen värivaihtoehto.

Aiempien raporttien mukaan Galaxy Z Fold3:ssa sisänäytön koko voisi olla 7,5 tuumaa ja akun kapasiteetti 4 380 milliampeerituntia – vähemmän kuin Galaxy Z Fold2:ssa (4 500 mAh), mutta saman verran kuin alkuperäisessä Galaxy Foldissa. Lisäksi raportoidusti Galaxy Z Fold3:n odotetaan sisältävän LTPO-tyypin AMOLED-näyttöpaneelin joustavasti mukautuvalla virkistystaajuudella, mikä osaltaan auttaa hillitsemään virrankulutusta ja toimii vastapainona pienemmälle akulle. Parhaimmillaan näytön odotetaan yltävän 120 hertsin virkistystaajuuteen.

Galaxy Z Flip3

Simpukkamallisen, pystysuunnassa avautuvan Galaxy Z Flipin ja Flip 5G:n seuraajan osalta kuvavuoto paljastaa aiempaa neliskanttisemman designin mielenkiintoisilla uudistuksilla.

Galaxy Z Flip3:n kannessa on kaksi kameraa ja LED-kuvausvalo sekä näyttö, joka on kooltaan huomattavasti suurempi kuin edeltävissä malleissa. Tämä mahdollistaa enemmän sisältöä esimerkiksi ilmoituksista esitettävän näytöllä.

Pääkameran lisäksi toinen ulkopuolen kamera on todennäköisesti edelleen ultralaajakulmakamera.

Erilaisia värivaihtoehtoja Galaxy Z Flip3:sta on tulossa ainakin neljä – valkoinen/beige, harmaa, violetti ja vihreä. Kaikissa on kaksivärinen viimeistely niin, että näyttö- ja kamera-alue on musta.

Lisäksi Galaxy Z Flip3:ssa on tiettävästi käytössä Corningin Gorilla Glass Victus -lasia.

Aiemmat raportit ovat kertoneet myös Galaxy Z Flip3:een odotettavan 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävää näyttöä, mahdollisesti myös LTPO-tyypin AMOLED-näyttöpaneelilla.