Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iOS 15:stä paljastui uudistus, josta Apple ei ole kertonut - iPhone oppii poistamaan linssiheijastumat kameralla otetuista kuvista

Applen tulevasta, iPhoneille syksyllä päivityksenä odotettavasta iOS 15 -käyttöjärjestelmäversiosta on paljastunut mielenkiintoinen parannus kameran toimintaan liittyen.

Ainakin iOS 15:n viimeisin heinäkuun lopulla julkaistu beta 4 -testiversio sisältää toiminnon, joka voi automaattisesti poistaa kuvista jälkikäteen niihin tallentuneet linssiheijastumat.

Kuvattaessa esimerkiksi maisemaa vasten kirkasta auringonvaloa, voi kameran tallentamaan kuvaan tavallisesti päätyä linssin aiheuttamia heijastuksia. Nyt iOS 15:stä paljastunut toiminto voi korjata tietyissä tilanteissa kuvista automaattisesti nämä heijastumat pois. Esimerkki voidaan nähdä yllä.

Tiedon uudesta toiminnosta jakoivat Twitterissä Halide-kamerasovelluksen kehittäjät sen jälkeen, kun asia oli ensin huomattu Reddit-käyttäjän toimesta. Hän huomasi linssiheijastuman kadonneen varsinaisesta kuvasta tarkasteltuaan iPhonen ennen ja jälkeen sen tallentamaa liikkuvaa Live-kuvaa, jossa heijastuma oli näkyvissä.

Muut Reddit-käyttäjät ovat sittemmin vahvistaneet ainakin iPhone XS, iPhone 11 ja iPhone 12 -sarjojen puhelinten voivan iOS 15 beta 4:n kanssa jälkiprosessoida kuvia linssiheijastumien poistamiseksi. Voi olla, että mahdollisesti tekoälyä hyödyntävä toiminto rajoittuu vain A12 Bionicilla tai uudemmalla järjestelmäpiirillä varustettuihin iPhoneihin.

Linssiheijastumat poistavan toiminnon on raportoitu toimivan monissa, muttei kuitenkaan kaikissa erilaisissa tilanteissa.