Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Facebookista voi katsoa nyt myös sään

Facebook aikoo tehdä erilliset sääsovellukset tarpeettomiksi. Sosiaalisen median palvelu on tällä viikolla tuonut tarjolle sääennusteet, jotka toimittaa Weather.com-palvelu.

Uusi sääpalvelu on laajempi versio vuosi sitten esitellystä tervehdyksestä, jonka Facebook on käyttäjälleen tarjonnut. Tervehdys tarjosi pikakatsauksen päivän säähän, mutta nyt tarjolla on tarkempi pidemmän tähtäimen ennuste.

Tällä viikolla sääennusteet on tuotu 95 prosentille Facebookin käyttäjistä, kertoo TechCrunch. Palvelu on periaatteessa tarjolla myös suomeksi, mutta kuten kuvakaappaus osoittaa, käännöstyö on vielä hieman puolivillaista.

Sääennuste tulee uutissyötteeseen, mutta jos se sattuu menemään ohi, siihen pääsee käsiksi Facebook-sovelluksen Lisää-osiosta, josta löytyy myös pääsy esimerkiksi omaan profiiliin, ryhmiin tai tapahtumiin.

Käyttäjä voi itse säätää, haluaako sääennusteesta ilmoituksen saapuvaksi, ja mahdollista on valita oman sijainnin lisäksi myös jokin toinen paikka, jonka sääennusteen Facebook näyttää. Nämä asetusmahdollisuudet hierotaan kuntoon vielä tämän kuun aikana.