Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei esitteli täyslangattomat FreeBuds 4 -nappikuulokkeet globaalisti - myyntiin Suomessa elokuussa 149 eurolla

Huawein uudet kuulokkee tarjoavat avoimen rakenteen yhdistettynä aktiiviseen taustamelun vaimennukseen.

Huawei on esitellyt tänään myös globaaleille markkinoille aiemmin toukokuussa Kiinassa jo julkistetut uudet täyslangattomat FreeBuds 4 -nappikuulokkeensa.

Huawei FreeBuds 4 -kuulokkeiden suositushinta on 149 euroa. Myynti Suomessa alkaa elokuussa 2021.

Uudet kuulokkeet ovat seuraajat vuoden 2019 lopulla lanseeratuille FreeBuds 3 -kuulokkeille ja sisältävät edelleen esimerkiksi aktiivisen taustamelun vaimennuksen yhdistettynä avoimeen designiin.

Huawein hierarkiassa uudet FreeBuds 4 -kuulokkeet edustavat myös yhdessä FreeBuds Pro -kuulokkeiden kanssa täyslangattomien kuulokkeiden kärkitasoa verrattuna esimerkiksi edullisempiin FreeBuds 4i -kuulokkeisiin.

FreeBuds 4 -kuulokkeissa kaiutinelementtien koko on verrattain suuret 14,3 millimetriä. Myös aiemmissa FreeBuds 3 -kuulokkeissa kooksi ilmoitettiin kuitenkin 14 millimetriä. Huawei kertoo kehittäneensä joka tapauksessa uusissa kuulokkeissaan aktiivisen taustamelun vaimennuksen toimintaa paremmaksi. Yhteensä kummassakin kuulokkeessa on kolme mikrofonia, joista kahta käytetään aktiivisen taustamelun vaimennuksen toiminnassa.

Kuulokkeet mukauttavat edistyneellä tavalla äänentoistoaan käyttäjänsä korvan muodon mukaan.

Huawein mukaan uudet kuulokkeet ovat myös muotoilultaan mukavat ja helposti korviin sopivat. Kuulokkeissa ei ole edelleenkään korvakäytävän sulkevia silikonikumitulppia. FreeBuds 4 -kuulokkeiden mitat ovat 41,4 x 16,8 x 18,5 millimetriä ja paino 4,1 grammaa. Muodoltaan pyöreän latauskotelon halkaisija on 58 millimetriä, paksuus 21,2 millimetriä ja paino 38 grammaa.

Värivaihtoehtoja FreeBuds 4 -kuulokkeista on olemassa kolme erilaista – kiiltävä hopea, valkoinen ja punainen. Viimeksi mainittu ei kuitenkaan tule saatavilla kansainvälisillä markkinoilla, mukaan lukien Suomessa.

Huawei FreeBuds 4 -kuulokkeiden värivaihtoehdot kansainvälisillä markkinoilla.
Huawei FreeBuds 4 -kuulokkeiden värivaihtoehdot kansainvälisillä markkinoilla.

Kestävyydeltään kuulokkeet ovat IPX4-luokiteltu eli ne kestävät vesiroiskeita.

FreeBuds 4 -kuulokkeet ovat varustettu Huawein jo monista aiemmistakin kuulokkeista tutulla Kirin A1 -piirillä. Yhteyden osalta tuettuna on viimeisin Bluetooth 5.2 -versio, ja kuulokkeet voidaan yhdistää kahteen laitteeseen.

Lisäksi FreeBuds 4 -kuulokkeet tukevat monipuolisesti kosketuseletoimintoja – kuulokkeiden varsiosat toimivat kosketusalueina. Eri kuulokkeiden kahdella painalluksella voi keskeyttää tai jatkaa toistoa, vastata puheluun ja lopettaa se, siirtyä seuraavaan tai edelliseen kappaleeseen tai aktivoida ääniavustaja. Pyyhkäisy ylös- tai alaspäin säätää vastaavasti äänenvoimakkuutta ja pitkä painallus kytkee päälle tai pois aktiivisen taustamelun vaimennuksen sekä saapuvan puhelun soidessa hylkää sen.

Kuulokkeissa on 30 milliampeeritunnin akut ja latauskotelossa 410 milliampeeritunnin akku. FreeBuds 4 -latauskoteloa voidaan ladata myös langattomasti USB-C-liitännän ohella – kummassakin tapauksessa lataus kestää noin tunnin tyhjästä täyteen.

Akunkesto musiikin kuuntelussa kuulokkeilla yltää 2,5 tuntiin aktiivisella taustamelun vaimennuksella ja 4 tuntiin ilman sitä. Latauskotelon kanssa laskettuna kuunteluajat yltävät vastaavasti 14 ja 22 tuntiin.

Huawein EMUI 10 -ohjelmistolla tai uudemmalla varustetuissa mobiililaitteissa ja Huawein tietokoneissa FreeBuds 4 -kuulokkeet tukevat automaattisesti kotelon avaavamalla aukeavaa paritusnäkymää.

Lisäksi Huawei kertoo, että EMUI-ohjelmistolla kuulokkeiden viive yltää pienimmillään 150 millisekuntiin, mutta uudella HarmonyOS-käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden kanssa vain 90 millisekuntiin. Pienempi viive on tärkeä erityisesti pelikäytössä.