HMD yllätti: esitteli Nokia G22 -älypuhelimesta uuden persikkavärin

Uudella värivaihtoehdolla pyritään pysymään trendien mukana.

Suomalainen HMD Global valmistautuu julkistamaan helmikuussa ensimmäiset puhelimensa omalla HMD-brändillään, mutta vuoden 2024 ensimmäisenä julkistuksenaan HMD Global on nyt esitellyt uuden persikanvärisen So Peach -värivaihtoehdon Nokia G22 -älypuhelimestaan.

So Peach -väri liittyy valikoimaan harmaan (Meteor Gray) sekä sinisen (Lagoon Blue) rinnalle. Uutena värinä Nokia G22 on jo tilattavissa HMD:n omasta verkkokaupasta 179,99 euron hinnalla. Muut värivaihtoehdot ovat myynnissä alennetulla 149,99 euron hinnalla. Persikanvärisessä Nokia G22:ssa on kuitenkin enemmän RAM-käyttömuistia ja tallennusmuistia, 6+256 gigatavua, verrattuna muiden värien 4+128 gigatavuun.

”Tämä puhelin on edullinen, hyvännäköinen, upea kamera ja voit jopa korjata sen kotona. Palkittu Nokia G22 edustaa monia asioita, jotka inspiroivat liiketoimintamme kehitystä, ja se on loistava vihje siitä, mitä Human Mobile Devices tuo vuonna 2024”, kommentoi HMD:n markkinointijohtaja Lars Silberbauer.

Nokia G22 ratstastaa trendien aallonharjalla uudella persikkavärillä.
Nokia G22 ratstastaa trendien aallonharjalla uudella persikkavärillä.

”Olemme niin iloisia, että kuluttajat ja jopa Time Magazine arvostavat ponnistelumme tuoda korjattavuus jokaiseen hintaluokkaan. Sen suunnitteleminen mitä fanimme haluavat on oltava voittava strategia tämän takana. Selaa mitä tahansa syötettä juuri nyt ja persikka trendaa – persikan pukemisesta persikan valmistukseen, ja nyt voit ottaa persikan käyttöön erittäin edullisella, upealla ja korjattavalla älypuhelimella. Hyvä puhelin ei saisi maksaa planeetalle eikä tyhjentää taskuasi”, HMD:n design-johtaja Raun Forsyth kommentoi.

Persikan on nostanut vuoden väriksi myös Pantone, joka älypuhelimissa tekee yhteistyötä Motorolan kanssa – myös uusissa Peach Fuzz -värivaihtoehdoissa Razr 40 Ultrasta ja Edge 40 Neosta. HMD Global pyrkii persikanvärisellä Nokia G22:lla mukaan samaan trendiin.

Alun perin Nokia G22 julkistettiin helmikuun 2023 lopulla.

Nokia G22:ssa on perustason ominaisuudet, kuten 6,5 tuuman LCD-näyttö, Unisoc T606 -järjestelmäpiiri, 50 megapikselin pääkamera sekä 5 050 milliampeeritunnin akku.

Nokia G22, So Peach, takaa ja edestä.
Nokia G22, So Peach, takaa ja edestä.

Erityisesti Nokia G22:ssa on panostettu korjattavuuteen, jonka ansiosta se pääsi myös TIME-lehden vuotuiselle listalle  vuoden 2023 parhaista innovaatioista.

Nokia G22:n korjaaminen onnistuu tarvittaessa omatoimisesti puhelimen helposti korjattavaksi suunnitellun rakenteen ja iFixit-yhteistyön myötä. Nokia G22:n osien vaihtaminen kotona käy helppokäyttöisillä ohjeilla, työkaluilla ja vaihto-osilla, joita on saatavilla iFxitin kautta. Näin voi itse korjata puhelimesta vaurioituneen näytön, taipuneen latausportin tai vaihtaa akun uuteen.

Korjauksista on Nokia G22:ssa pyritty tekemään helpompia sen QuickFix-designilla: esimerkiksi akun vaihto onnistuu vain noin 5 minuutissa verrattuna 90 minuuttiin edeltäjämallissa käyttäen vain SIM-korttikelkan avaustyökalua, kitaran plektraa ja ruuvimeisseliä. Samoin näytön vaihdon pitäisi viedä vain noin 20 minuuttia. Keskeisimmissä korjaustoimenpiteissä on jopa puolet aiempaa vähemmän vaiheita.

Nokia G22:ssa on myös 100-prosenttisesti kierrätetystä muovista valmistettu takakuori, minkä lisäksi sen akku säilyttää vähintään 80 prosentin kapasiteettinsa tavanomaista pidempään – jopa 800 syklin ajan. Puhelimelle myönnetään myös kolmen vuoden takuu.