Uusi verkkokauppa Teknavi.com

CES-messut ensi viikolla Las Vegasissa: Monet suuret teknologiayhtiöt vetäytyneet ja messut lyhenivät päivällä - luvassa kuitenkin runsaasti julkistuksia

CES-messut järjestetään – kaikesta huolimatta.

Kulutuselektroniikan merkittävät CES-messut järjestetään Yhdysvaltojen Las Vegasissa ensi viikolla, vaikka moni suuri näytteilleasettaja on tapahtumasta vetäytynyt koronahuolien vuoksi.

CES-messut järjestävä Consumer Technology Association on kuitenkin kertonut, että messujen kestoa leikataan yhdellä päivällä alkuperäisistä suunnitelmista. Messut tulevat nyt kestämään vain keskiviikosta 5. tammikuuta perjantaihin 7. tammikuuta. Lauantai jää siis messupävien joukosta pois.

Järjestäjä perustelee muutosta lisätoimenpiteenä koronavirusta vastaan, mutta todellinen syy lienee messujen lyhentämisellä saavutettavissa kulusäästöissä, joilla paikataan supistuneen tapahtuman taloutta.

Yhdysvalloissakin on raportoitu tämän viikon aikana koko pandemia-ajan korkeimpia päivittäisiä uusia koronavirustartuntojen lukemia omikron-variantin myötä.

Muun muassa Amazon, AMD, BMW, Intel, Lenovo, Google, Meta (Facebook), Microsoft ja OnePlus ovat ilmoittaneet aiemmin vetäytyvänsä fyysisestä läsnäolosta ensi viikon messuilla.

Ilmeisesti esimerkiksi Samsung, Sony ja Qualcomm aikovat yhä osallistua ainakin jossain määrin myös paikan päällä messuille. Vaikka monet suuret nimet ovatkin jääneet joukosta pois, Consumer Technology Associationin mukaan yli 2 200 näytteilleasettajaa on vahvistanut osallistuvansa paikan päällä CES-messuilla ja viime aikoina pois jääneiden tilalle on saatu houkuteltua myös uusia lisäyksiä.

Lisäksi vaikka monet yhtiöt jättävätkin fyysisen osallistumisen messuille väliin, tullaan niiltä silti näkemään julkistuksia ensi viikolla alun perin suunnitellun aikataulun mukaisesti. Vuosi 2022 lähteekin teknologia-alalla ensi viikosta alkaen vauhdikkaasti liikkeelle lukuisilla tuoteuutuuksilla. Esimerkiksi Samsungilta odotetaan yhä ensi viikolla pitkään odotetun Galaxy S21 FE 5G -älypuhelimen julkistusta ja OnePlussaltakin joitakin uutisia sen uutuuksista.

CES-messuille osallistujien tulee esittää todistus koronarokotuksistaan, minkä lisäksi messuille pääsemiseen vaaditaan myös alle 24 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos. Messuille osallistujille jaetaan myös koronan pikatestejä ja maskin käyttämistä edellytetään messuilla.