Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple Watch Series 5:n ja SE:n latausongelma vaatii huoltoa - näin suojaudut ongelman ilmenemiseltä

Apple Watcheissa on ilmennyt latausongelma.

Apple julkaisi eilen Apple Watch Series 5:lle ja Apple Watch SE:lle uuden watchOS 7.3.1 -käyttöjärjestelmäpäivityksen.

watchOS 7.3.1 toi mukanaan korjauksen ongelmaan, jossa Apple Watch Series 5 tai Apple Watch SE ei välttämättä enää latautunut sen jälkeen, kun laite oli siirtynyt Virransäästö-tilaan.

Nyt Apple on uudessa julkaisemassaan tukiartikkelissaan kertonut watchOS 7.3.1:n estävän ongelman uuden ilmenemisen kelloissa, mutta jo ongelmasta jo kärsiville päivityksestä ei näyttäisi olevan apua.

“Hyvin pienellä määrällä asiakkaita, joilla on Apple Watch Series 5 tai Apple Watch SE, jossa on watchOS 7.2 tai 7.3, on ilmennyt kellossaan ongelma, jonka vuoksi se ei lataudu virransäästötilaan siirtymisen jälkeen”, Apple kertoo.

Apple Watchin Virransäästö-tila on tila, jossa kellon näytöllä on nähtävissä vain kellonaika sivupainiketta painamalla. Muut kellon toiminnot eivät ole käytettävissä eikä Apple Watch kommunikoi paritetun iPhonen kanssa.

Jos oma Apple Watch kärsii kuvaillusta ongelmasta, vaatii laite huoltoa tai vaihtoa.

“Voit tarkistaa, koskeeko tämä ongelma Apple Watchiasi, asettamalla kellosi normaalisti käyttämäsi laturin päälle ja odottamalla sitten puoli tuntia. Jos Apple Watchisi ei edelleenkään lataudu, ota yhteyttä Apple-tukeen ja sovi laitteesi postittamisesta maksuttomaan huoltoon.Kellosi tarkistetaan ennen huoltoa. Näin tarkistamme, onko se oikeutettu maksuttomaan huoltoon”, Apple kertoo tukisivullaan.

Mielenkiintoisesti Apple Watchien ohella Apple kertoi hiljattain latausongelmasta myös MacBook Pro -läppäreissä. Ne eivät enää välttämättä latautuneet. macOS Big Sur 11.2.1 -käyttöjärjestelmäpäivitys esti ongelman uuden ilmenemisen, muttei myöskään tuonut korjausta jo ongelmista kärsiville laitteille.