Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Anker julkisti magneettisesti kiinnittyvän lisäakun iPhone 12 -puhelimille

Anker ehti ennen Applea.

Applen itsensä on raportoitu myös kehittävän omaa magneettisesti kiinnittyvää MagSafe-lisäakkua iPhone 12 -puhelimille. Nyt tunnettu lisälaitevalmistaja Anker on kuitenkin ehtinyt esittelemään jo oman versionsa ja kertomaan myyntiintulosta ensimmäisillä markkinoilla.

Toki magneettisesti kiinnittyviä lisäakkuja iPhone 12 -puhelimille on nähty tuntemattomilta valmistajilta jo aiemmin, mutta Anker on nyt ensimmäinen merkittävämpi valmistaja, joka sellaisen on esitellyt.

Apple esitteli MagSafen uutena ominaisuutena iPhone 12 -puhelimissa. Puhelimet sisältävät lasisen takapintansa alla magneetteja, jonka ansiosta MagSafe-laturit ja muut yhteensopivat lisävarusteet kiinnittyvät niihin tiukasti.

Magneettien voimalla iPhoneihin kiinnittyvä Anker PowerCore Magnetic 5K Wireless Power Bank sisältää 5 000 milliampeeritunnin akun, joka Ankerin mukaan riittää lataamaan langattomasti akun iPhone 12 minissä tyhjästä täyteen, iPhone 12:ssa tyhjästä 95 prosenttiin, iPhone 12 Prossa tyhjästä 97 prosenttiin ja iPhone 12 Pro Maxissa tyhjästä 75 prosenttiin huomioiden lataamisessa tapahtuva hävikki.

PowerCore Magnetic 5K Wireless PowerBankissa on LED-merkkivalot ja USB-C-liitäntä.
PowerCore Magnetic 5K Wireless PowerBankissa on LED-merkkivalot ja USB-C-liitäntä.

Latausteho rajoittuu 7,5 wattiin, sillä vaikka Ankerin magneettisesti kiinnittyvä lisäakku on MagSafe-yhteensopiva, ei se ole Applen MagSafe-sertifioima eikä pääse näin hyötymään Applen MagSafe-latureiden kanssa tukemasta jopa 15 watin lataustehosta.

Ankerin lisäakun kerrotaan kuitenkin toimivan myös MagSafe-yhteensopivien suojakuorten läpi.

Lisäksi Ankerin uutuudessa on myös LED-merkkivalot akun varauksen osoittamiseksi sekä USB-C-liitäntä, jonka kautta lisäakku itsessään ladataan. Lisäksi USB-C-liitäntää voi myös käyttää muiden laitteiden lataamiseen tavanomaisen varavirtalähteen tavoin. Mukana toimitetaan USB-C-USB-C-kaapeli.

Yhdysvalloissa Anker PowerCore Magnetic 5K Wireless Power Bankin hinta on 39,99 dollaria ja toimitukset alkavat 3. maaliskuuta. Hinnasta Euroopassa ei ole toistaiseksi tietoa.

Ankerin lisäakku toimii myös MagSafe-suojakuorten kanssa.
Ankerin lisäakku toimii myös MagSafe-suojakuorten kanssa.