Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Android 12 tuo uudenlaisen hakutoiminnon - tarjoaa monenlaisia hakutuloksia laitteen sisällöstä

Android 12:n mukana tulee uusi hakutoiminto.

Googlen eilen Pixel-puhelimilleen julkaisema Android 12:n viides ja viimeinen beetatestiversio ennen uuden merkittävän käyttöjärjestelmäversion varsinaista julkaisua on aktivoinut käyttöön uuden koko laitteen sisällön kattavan hakutoiminnon, jonka Google jo aiemmin julkisti.

Muun muassa Android Authority -sivusto on esitellyt uutta hakutoimintoa.

Googlen Pixel-puhelimissa Android 12 Beta 5:ssä uusi hakutoiminto on käytettävissä käyttöjärjestelmän sovellusvalikon kautta. Aiemmasta poiketen sen kautta tarjolla oleva haku kattaa nyt koko puhelimen sisällön: haun tuloksena voi olla esimerkiksi yhteystietoja, asetuksia, sovelluksia, tiedostoja niin edelleen.

Android 12 Beta 5 toi käyttöön uuden hakutoiminnon koko laitteen sisällöstä. Pixel-puhelimissa se löytyy toistaiseksi sovellusvalikon kautta. Esimerkkinä tässä on haettu "home" eli kotia, joka tuo erilaisia tuloksia niin sovelluksista, Google Mapsista, Assistantista kuin myös asetuksista. Kuva: Android Authority.
Android 12 Beta 5 toi käyttöön uuden hakutoiminnon koko laitteen sisällöstä. Pixel-puhelimissa se löytyy toistaiseksi sovellusvalikon kautta. Esimerkkinä tässä on haettu “home” eli kotia, joka tuo erilaisia tuloksia niin sovelluksista, Google Mapsista, Assistantista kuin myös asetuksista. Kuva: Android Authority.

Ainakaan toistaiseksi saman haun kautta ei ole tarjolla hakutuloksena verkkosivuja, vaan Google-hakukoneella haut täytyy yhä tehdä muilla tavoin, esimerkiksi Google-widgetin kautta tai tietenkin esimerkiksi suoraan verkkoselaimessa. Laitehaku kuitenkin ohjaa myös omien hakutulostensa jälkeen siirtymään verkkohakuun “Hae Googlella” -painikkeella.

Asetuksissa on tarjolla myös mahdollisuus poistaa tiettyjä osioita hakutulosten piiristä. Halutessaan voi valita esimerkiksi, ettei laitehaku anna tuloksena yhteystietoja tai poimintoja asetuksista.

Toistaiseksi ei tiedetä, miten uusi Android 12:n hakutoiminto tulee näkymään muissa Android-versioissa kuin osana Googlen vakio-Androidia.