Huawein uutuus vs. Microsoft Surface Laptop - miten kaksi uutta premium-läppäriä eroavat toisistaan?

Huawei esitteli tänään kolme uutta Windows-tietokonetta, joista ainakin yksi, MateBook X, on tulossa Suomeenkin myyntiin. Huawei kehui uutuuttaan maailman pienimmäksi 13-tuumaiseksi läppäriksi, ja laitteen ominaisuuksia katsellessa tulee nopeasti mieleen Microsoftin taannoin esittelemä Surface Laptop. Alla tehdään vertailua näiden kahden tuoreen laitteen välillä.

Huawei hehkutti uutuutensa pienuutta, ja näytön reunukset MateBook X:ssä ovatkin huomattavan kapeat. Myöskään Microsoftin Surface Laptop ei ole erityisen iso, mutta toki esimerkiksi sen näytön läpimitta on puoli tuumaa suurempi ja reunukset leveämmät, joten hieman isommasta laitteesta on kyse. MateBook X on puolestaan kiinni taitettuna 12,5 millimetriä paksu, kun taas kiilamaisesti muotoiltu Surface Laptop on etureunastaan 9,9 millimetriä paksu ja takareunastaan noin 14,5 millimetriä paksu.

Surface Laptop on 1,25 kilogrammaa painavana kohtuullisen kevyt, mutta 200 grammaa kevyempi MateBook X vie silti tässä kohdassa voiton. Microsoftin läppäri tosin nokittaa ilmoitetulla akkukestollaan, peräti 14,5 tuntia, kun Huawei ilmoittaa omalleen ”vain” 10 tuntia.

Microsoft Surface Laptop.
Microsoft Surface Laptop.

Tekniikassa laitteiden välillä on paljon yhtenevyyksiä, molemmat esimerkiksi käyttävät Intelin tuoreimpia Kaby Lake -perheen suorittimia. Surface Laptop tosin tarjoaa laajemman valikoiman vaihtoehtoja, eli ”kevytkäyttäjille” on tarjolla neljän gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla varustettu versio, ja malliston huipulla taasen 16 gigatavua RAM-muistia ja 512 gigatavua tallennusmuistia sisältävä versio. Myös hintahaitari on vastaavasti laajempi kuin Huawein läppärissä, josta tarjolle tulee vain kaksi versiota.

Liitäntöjen osalta esille nousee mielenkiintoinen seikka. Huawei varusti uutuutensa kahdella USB Type-C -liitännällä, kun Microsoft päätyi yhteen vanhanmalliseen Type-A-liitäntään sekä erillisiin lataus- ja näyttöliitäntöihin.

Huawein MateBook X:n hinnat Suomessa:

  • Intel Core i5 + 8 Gt RAM + 256 Gt tallennusmuisti: 1 399 €
  • Intel Core i7 + 8 Gt RAM + 512 Gt tallennusmuisti: 1 649 €

 

Microsoftin Surface Laptopin hinnat Suomessa:

  • Intel Core i5 + 4 Gt RAM + 128 Gt tallennusmuisti: 1 169 €
  • Intel Core i5 + 8 Gt RAM + 256 Gt tallennusmuisti: 1 499 €
  • Intel Core i7 + 8 Gt RAM + 256 Gt tallennusmuisti: 1 829 €
  • Intel Core i7 + 16 Gt RAM + 512 Gt tallennusmuisti: 2 549 €

Päivitetty: Korjattu vertailutaulukkoa. Huawei MateBook X:ssä ei ole kosketusnäyttöä, vaikka lehdistötiedotteessa sellainen mainittiinkin.