Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat: Porsche mukaan coupé-maastureiden kasvavaan joukkoon

Salakuvaajan linssiin on osunut vahvasti maskeerattu liuskaperäinen Porschen maasturi. Havainnekuvat kuitenkin antavat varsin hyvän kuvan, miltä Cayenne tuleva coupé-malli voisi näyttää.

Porsche Cayennen kolmas sukupolvi perustuu Volkswagen-konsernin MLB Evo -pohjalevylle. Auto tulee saamaan ulkonäköönsä vaikutteita kesällä esitellystä uudesta Panamerasta, ja tarjolle on tulossa myös linjakkaampi coupé-versio. Jo ulkonäön perusteella uutuuden voi sanoa suuntaavaan samoille markkinoille BMW X6:n sekä Mercedeksen GLE Coupén kanssa. Näiden autojen ostajat ovat valmiita maksamaan ylimääräistä persoonallisuudesta ja menevämmästä ulkonäöstä käytännöllisyyden kustannuksella.

Uusi Panamera tulee jakamaan tekniikkaa uuden Panameran kanssa. Turboahdetut moottorit ovat aikaisempaa taloudellisempia, mutta tarjoavat myös paremman suorituskyvyn. Cayennen keulalla tullaan näkemään ainakin 2,9-litrainen ahdettu bensa-V6 sekä tehokas nelilitrainen V8. Uutena dieselvaihtoehtona löytyy niin ikään Panamerasta tuttu nelilitrainen V8. Näiden lisäksi mallisto täydentyy myöhemmin V6-diesel sekä uusi pistokehybridi huolehtimaan malliston taloudellisuudesta. Porschen tyyliin mallisto täydentyy pikku hiljaa ja viimeisimpien joukossa lienevät urheilullisuutta painottava GTS sekä tehokuninkaaksi nouseva Turbo S.

Kolmannen sukupolven Cayenne esiteltäneen vuoden 2017 loppupuolella, ja Coupé julkaistaan todennäköisesti hieman myöhemmin vuoden 2018 puolella.

Kuvat: Auto Zeitung