Salakuvat: Onko tässä Skodan seuraava hitti?

Kompaktit katumaasturit ovat olleet viime vuodet suosittuja, ja Skoda haluaa päästä parempiin asemiin tässä luokassa. Vastaus on luonnollisesti uusi ensi vuonna esiteltävä Skoda Yeti. Toisen sukupolven Yeti tulee kasvamaan noin 4,5 metrin mittaiseksi ja muotoilullisesti auto noudattelee merkin uutta Kodiakissa nähtyä terävälinjaista ilmettä. Prototyypin ulkonäön osalta ei ole myöskään sattumaa, että muoto muistuttaa varsin paljon Volkswagen Tiguania. Uusi Yeti tulee olemaan teknisesti hyvin läheistä sukua sekä Tiguanin että Seat Ateca -katumaasturin kanssa.

Uudistuksen yhteydessä odotetaan myös laatuvaikutelman nousevan nykypäivän standardien tasolle. Moottorivalikoima noudattelee konsernisisarusten keulalla nähtyä linjaa, eli bensapuolella löytyy vaihtoehtoja tehovälillä 125-180 hevosvoimaa ja dieseleiden osalta tarjontaa on välillä 115-190 hevosvoimaa. Moottorien yhteyteen on tarjolla DSG-kaksoiskytkinvaihteisto, ja tarjolla on luonnollisesti tulossa nelivetoisia malleja. Varsinainen maasturi Yeti ei kuitenkaan tule olemaan, mutta ainakin se on kykenevä kaupunkien valloittamiseen sekä esimerkiksi perävaunujen vetämiseen.

Toisen sukupolven Skoda Yetiä odotetaan markkinoille ensi vuonna. Kilpailu jo valmiiksi tiiviissä luokassa tulee siis vain kiristymään entisestään.

Kuvat: Auto Zeitung