Salakuvat: Mercedes mukaan maastohenkisten farmarien markkinoille

Mercedes-Benz esitteli tärkeän E-sarjalaisen keväällä. Käytännöllisyydestään tunnettu farmari on tulossa pian markkinoille ja saamme ensituntumat autosta jo ensi viikolla. Nyt salakuviin on osunut farmarista tulossa oleva maastohenkisempi painos.

Katumaastureiden lisäksi muutamilla valmistajilla on henkilöautomalleistaan maastohenkisemmät versiot. Audilla on omat mustilla muoviosilla maustetut allroad-versiot ja Volvolta löytyy Cross Country -mallit. Mercedes suuntaa näiden kimppuun E-sarjan korotetulla ja mahdollisesti nimeä All Terrain kantavalla mallilla ensi vuonna.

Erona normaaliin E-sarjan farkkuun tulee olemaan aina vakiona oleva 4Matic-neliveto, hieman korotettu maavara sekä asteen verran maastohenkisempi ulkonäkö todennäköisesti mustilla muoviosilla toteutettuna. Lisäksi edestä ja takaa löytyvät alleajosuojat. Samansuuntaiset pienet muutokset jatkuvat myös sisätiloissa.

Eikä ole yllättävää, että salakuvissa auton perässä on perävaunu. Monet tämän autoluokan ostajista vetäjät raskaita lasteja mukanaan, joten auton on tärkeä toimia erilaisissa vetotilanteissa sulavasti. Olipa mukana sitten asuntovaunu, hevoskärry tai venetraileri.

Ensimmäisiä virallisia kuvia odotetaan vielä tämän vuoden puolella, ja uutuusmallia odotetaan markkinoille ensi vuoden alkupuolella.

Kuvat: Auto Zeitung