Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat: Maastokissan tehoversio ratatesteissä

Jaguar lähti mukaan premium-merkkien katumaasturikilpailuun täysin uudella F-Pace-mallillaan. Brittivalmistaja on alusta lähtien korostanut mallin sporttisuutta, ja nyt tarjolla on tulossa ensimmäinen todellinen tehoversio. Tässä ensimmäiset kuvat F-Pace R:stä.

Jo alusta lähtien on ollut vain ajan kysymys, milloin Jaguar tuo markkinoille F-Pacen R-version. Varsinaisesti tehonpuutteesta mallisto ei kärsi, sillä jo tällä hetkeltä listalta löytyy 380-hevosvoimainen versio.

Ensimmäisissä kuvissa uusi tehoversio on luonnollisesti ratatesteissä Nürburgringillä. Huolellisesta naamioinnista huolimatta keulan valtavat ilmanottoaukot eivät voi jäädä huomaamatta. Sivuprofiiliin siirryttäessä huomio kiinnittyy todella massiivisiin jarruihin. Perästä löytyvät kaksi pakoputken päätä, mutta ne näyttävät vielä keskeneräiseltä ratkaisulta, joten sen osalta ulkonäkö ja äänet jäävät vielä arvoitukseksi.

Kaiken tämän työn kohteena on luonnollisesti keskikokoisten SUV-mallien kärki. Tällä hetkellä piikkipaikkaa pitää myös ajettavuudeltaan luokkansa kärkeä edustava Porsche Macanin 440-hevosvoimainen huippumalli. Myös muilta kilpailijoilta on tulossa tehokkaampia malleja, ja näitä malleja vastaan myös F-Pace R on suunnattu.

Vielä on kuitenkin hieman epäselvää, mikä voimanlähde löytää tiensä Jaguarin uusimman R:n pellin alle. Brittivalmistaja on monien muiden tapaan ollut mukana downsizing-trendissä, minkä lisäksi Jaguarin useissa malleissa käyttämä kompressoriahdettu V8 ei välttämättä edes mahdu F-Pacen pellin alle. Moderni vaihtoehto olisi uuden Ingenium-moottoriperheen useammalla turbolla ahdettu V6, joka antaisi reilusti yli 400 hevosvoimaa tehoa. On myös mahdollista, että jo tässä vaiheessa jätetään tietoisesti tilaa SVR-mallille.