Uusien Nokia-tablettien aika ei ole vielä - "Keskitymme ensin puhelimiin"

Nokia-puhelimet täydellä voimalla markkinoille palauttavan HMD Globalin sopimus tavaramerkin lisensoinnista Nokian kanssa kattaa puhelinten lisäksi myös tablettilaitteet.

Tästä huolimatta Nokia-tabletteja ei kannata vielä lähiaikoina odottaa.

”Kyllä meidän fokus on nyt sataprosenttisesti tällä hetkellä puhelimissa ja niiden lisälaitteissa. Meillä on ihan tarpeeksi rakennettavaa tässä ennen kuin on aika alkaa miettiä jotain muuta”, toteaa HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala Mobiili.fille.

HMD kertoi tänään Nokia-älypuhelinten Nokia 3:n, Nokia 5:n ja Nokia 6:n saapumisesta myyntiin Suomessa 13. ja 20. kesäkuuta 149, 199 ja 249 euron hinnoin.

Näiden jatkoksi tänä vuonna on luvassa tietysti vielä lisääkin uusia älypuhelimia, mutta niistä eivät HMD-pomot luonnollisestikaan suostu vielä kertomaan.

Verkkoon on vuotanut tietoja erityisesti Nokia 9:stä, Nokia-huippupuhelimesta, jossa on Qualcommin paras Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri sekä takana kaksoiskamera.

”Nimeämisjärjestelmämme on looginen ja ohjaa tietenkin ajattelemaan, että Nokia 3:n, Nokia 5:n ja Nokia 6:n jatkoksi on tulossa varmasti muutakin. Seiskaa, kasia tai esimerkiksi Nokia 2. Isompia ja pienempiä numeroita”, toteaa Rantala.

Yhden numeron yli HMD:kin kuitenkin hyppää – perinteisestä syystä. ”Nokia 4:ää ei ole tulossa – sen voin kyllä kertoa”, sanoo Rantala. Numeroa pidetään Aasian suunnalla epäonnekkaana.