"Nokia-puhelimet vain yksi kilpailija lisää" - Samsung toivottaa haastajan tervetulleeksi

Suomalainen HMD Global ei ole vielä julkistanut ensimmäistä varsinaista uutta Nokia-huippupuhelinta, mutta epäilemättä sellainenkin on tulossa. Siis kilpailija Samsungin eilen julkistamille uusille Galaxy S8 -puhelimille.

Samsung on selkeästi maailman suurin älypuhelinvalmistaja ja hallitsee markkinoita karkeasti noin viidenneksen osuudella koko kappalemääräisestä myynnistä. Myöskään HMD ei ole arastellut tavoitteissaan, vaan tahtoo kasvaa suureksi – puheita on esitetty jopa noususta kolmen suurimman joukkoon. Ensimmäiset uudet Nokia-puhelimet tuodaan tulevina viikkoina myyntiin 120 maassa.

Uudet Nokia-älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 saavat epäilemättä vielä tänä vuonna jatkoa.
Uudet Nokia-älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 saavat epäilemättä vielä tänä vuonna jatkoa.

”Nokia-puhelimet ovat yksi kilpailija lisää. Me emme pelkää kilpailijoita”, totesi Samsungin uutuuksia myös lavalla Lontoon tilaisuudessa esitellyt johtaja Mark Notton haastattelussa heti puhelinten julkistuksen jälkeen.

Uudet Nokia-puhelimet näyttävät herättäneen Samsung-pomon mielestä erittäin hyvän alkureaktion. ”Olin Mobile World Congressissa, näin uudet laitteet ja pöhinän sekä innostuksen, jonka ne herättivät. Nokia-brändi on rakastettu, minkä uuden tulemisen tekijät ovat onnistuneesti hyödyntäneet.”

Lähiaikoina tärkeämpiä kilpailijoita Samsungille ovat kuitenkin vielä esimerkiksi Apple, Huawei ja nousevat kiinalaiset Oppo ja vivo, jotka ovat täällä vielä varsin tuntemattomia.

Näistä ympäri maailmaa Samsungin asemaa kenties vahviten haastaa Huawei. Notton myöntää Huawein olevan kova kilpailija, mutta uskoo luonnollisesti Samsungin tuotetarjonnan olevan parempi – ja erityisesti leveämpi.

”Me tarjoamme koko joukon ratkaisuja, joita ei voi kopioida nopeasti ja jotka vaativat meiltä laajaa osaamista. Ihmiset pitävät Galaxy S8:sta ja älypuhelimista, mutta kokonaisuuteen kuuluvat myös lisävarusteet kuten 360-kamerat, ohjelmistot kuten Bixby sekä erityisratkaisut, kuten DeX”, sanoo Notton.

Samsung julkistikin eilen Galaxy S8 -puhelinten ohella myös uuden Gear VR:n ohjaimen kanssa, uuden Gear 360 -kameran sekä DeX-telakan, jolla Galaxy S8:n voi muuntaa pöytätietokoneen keskusyksiköksi. ”Galaxy S8 on kuitenkin luonnollisesti meille koko vuoden tärkein tuotejulkistus. Joka vuosi esittelemme uuden lippulaivan, joka on aina erittäin tärkeä osa kokonaisuutta.