Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Katso kuvakooste Suomen suurimmilta ratafestivaaleilta – nyt on kovia menopelejä

Suomi on maailmalla tunnettu muun muassa moottoriurheilusta. Useiden eri sarjojen joukosta on nousemassa helposti omallakin autolla ajettavat harrastesarjat.

Radalle.com on yksi Suomen suurimpia merkkiriippumattomia ratapäiviä järjestävä taho. Tapahtumia järjestetään Suomen moottoriradoilla ja kuka tahansa pääsee päivän aikana kokeilemaan omaa autoaan radalla. Järjestön toiminta on alkanut vuonna 2001 kaveriporukan itselleen järjestämistä ratapäivistä, jotka sittemmin ovat kasvaneet mittaluokkaa suuremmiksi tapahtumiksi. Yksi taustalla oleva idea on järjestää mahdollisuus nuorillekin päästä kokeilemaan autonsa rajoja radalla turvallisessa ympäristössä.

Vapaan rata-ajon lisäksi suurimmissa tapahtumissa järjestetään kilpailut Time Attackissa, jossa ajetaan kilpaa parhaasta kierrosajasta. Tässä sarjassa on mukana paljon tyylillä rakennettuja näyttäviä rata-autoja, jotka kuuluvat Suomen nopeimpien joukkoon. Sarjassa on kolme eri luokkaa ja siihen voi osallistua myös omalla autolla, joten kilpailun makuun pääsee helposti. Ratasarjoihin kuuluu myös Golf II:lla ajettava merkkisarja.

Yksimerkkisarjan kilpa-autoksi on valikoitunut VW Golf II hyvän saatavuuden ja edullisuuden vuoksi.

Toinen kilpasarja on drifting, joka on yksi näyttävimmistä ratasarjoista katsojille. Pitkää luisua lähekkäin menevät autot tarjoavat hyvää viihdettä ja tiukkoja tilanteita. Myös tästä sarjasta löytyy useampia luokkia ja vapaalla vuorolla on mahdollista päästä kokeilemaan driftausta omalla autollaan. Varsinaisena kilpailupäivänä Suomen kesä pääsi kuitenkin yllättämään Motoparkin ja märällä radalla mentiin luisussa ilman takarenkaista nousevaa savua.

Järjestäjien yhtenä tavoitteena on näin tehdä myös liikennekasvatusta.

– Tämä toimii sisäänheittopaikkana moottoriurheiluun. Haluamme kannustaa ihmisiä ajamaan kovaa radalla ja kokeilemaan autoaan turvallisessa ympäristössä, kertoo Radalle.comin toiminnassa alusta lähtien mukana ollut Aki Salmela.

– Meidän helposti aloitettavasti ratasarjoista moni on löytänyt innostuksen moottoriurheiluun ja edennyt täältä isompiin kilpasarjoihin, hän jatkaa.

Radalla tapahtuvan toiminnan lisäksi varikolta löytyy moottoripyörätemppuilua sekä erillinen tuning-autojen näyttelyosasta. Päivän päätteeksi ihmiset kokoontuvat palkintojenjakoon, minkä jälkeen illan esiintyjät viihdyttävät festivaaliyleisöä.

Radalle.comin seuraava tapahtuma järjestetään tulevana viikonloppuna Pesämäen radalla. Kyseessä on Pohjois-Euroopan drifting-sarjan osakilpailu. Lisätietoa löytyy osoitteesta http://radalle.com

Lotuksen pohjalle rakennettu Time Attack auto oli viikonlopun nopein laite Radalla oli myös yksi Ferrari Renkaat pidetään lämpiminä myös tauoilla Pellin alle vilkaisun jälkeen tietää, mistä driftereiden tehot tulevat Villihevonen Radalle pääsee myös omalla autolla Autot herättävätä kiinnostusta Varikolla yleisöä viihdytettiin moottoripyörätemppuilulla Time Attackissa ajettiin myös yhteislähtökilpailu VW Golfeilla ajettavassa merkkisarja ratkeaa ajotaidoilla BMW:t ovat suosittuja drifter-aihioita Pitkää luisua Drifting viihdyttää katsojia Päivän päätteeksi jaetaan palkintoja monilla perusteilla Driftingin lajitteluissa jonotellaan omaa vuoroa Välillä hieman leveämpää linjaa Varikolla riittää liikennettä koko viikonlopun Suomalainen kesä yllätti viikonloppuna Ihmiset pysyivät tiukasti katsomossa sateesta huolimatta Autot pidetään puhtaina