Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tuoretta tietoa markkinoilta: Windows Phone nousee, Apple kärsii

Markkinatutkimusyhtiö Kantarin tuoreimpien tietojen mukaan Windows Phonen markkinaosuus on hieman piristymässä. Kantar on antanut tietoja kuluvan vuoden toisen neljänneksen markkinoista.

Kiinassa suurin voittaja on nopeasti kasvava älypuhelinvalmistaja Xiaomi, joka käyttää Android-käyttöjärjestelmää. Kasvua raportoitiin myös Huaweille.

Briteissä parhaiten pyyhkii Samsungilla. Kantarin mukaan yli puolet sen Galaxy S5:n hankkineista asiakkaista päivittivät puhelimen aikaisemmasta Samsungin mallista. Tämän lisäksi Samsung on onnistunut viemään asiakkaita Applelta. Peräti 20 prosenttia oli vaihtanut Samsungiin jostakin Applen puhelimesta. Samsungin suosio on verottanut rankalla kädellä myös HTC:n markkinaosuutta.

Android-käyttöjärjestelmä on kasvattanut suosiotaan entisestään etenkin Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Meksikossa. Usein suurimpana kärsijänä on nimenomaan Apple.

Windows Phone on menettänyt kuluttajia Kiinassa, Meksikossa, Saksassa ja Ranskassa. Sen sijaan Espanjassa, Italiassa ja Britanniassa sen osuus on kasvanut. Kokonaisuudessaan WP:n osuus maailmanmarkkinoista on noussut ja sillä menee suhteessa paremmin kuin Applen iOS -alustalla.

Applen kohdalla ongelmana näyttää olevan tuotteiden kallis hinta. Moni kuluttaja siirtyy edullisempiin Android-laitteisiin.