Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Teknari 17/2013 ilmestyi – kakun kirsikkoina Audi RS 6 Avant ja 4-sarjan BMW

Teknarin numero 17/2013 on ilmestynyt. Tuoreimmassa numerossa vertaillaan sivukaupalla pieniä perheautoja mutta muistetaan myös päästää Audin ja BMW:n tehokkaat uutuudet juoksemaan vapaina luonnossa.

Mazda 3 vastaan haastajat. Teknari on jo ajanut Mazda 3:a Siperiassa, mutta miten japanilaisuutuus pärjää Ford Focusta ja Renault Méganea vastaan testissä? Vertailun voittaja löytyy ennen muuta ajo-ominaisuuksien kautta.

Peugeot 308 vastaan haastajat. Myös Peugeot 308 on markkinoiden uusi tulokas. Kun diesel-308:n rinnalle istutetaan Volkswagen Golfin ja Hyundai i30:n dieselit, kisaa käydään tietenkin parhaan pienen perhedieselin tittelistä.

Risto testaa: 4-sarjan BMW. Teknarin testikuljettaja Risto Virtanen vie 4-sarjan BMW:n Porvoon Premier Parkiin ja ottaa selvää, mihin 3-sarjan coupén korvaajasta onkaan.

Audi RS 6 Avant. Sen sielun tuntee tyhjäkäynnilläkin. Farmariperän käytännöllisyys + superauton suorituskyky = mahtava paketti, vaikka moitittavaa voisikin löytää ohjaustuntumasta. Markku Alén kutsuu RS 6 Avantia parhaaksi koskaan ajamakseen Audiksi.

Jouni Hynynen ja Hummer H2. Auton kun käynnistää, niin lahkeiden pitää lepattaa – sitä mieltä on provosointikulttuurin erikoismies Jouni Hynynen. Kotiteollisuus-yhtyeen laulajaa ei haittaa, jos kettutytöille tulee paha mieli.

Kuuden tuuman kuninkaat. Jätti-isossa puhelimessa on muitakin kuin koomisia puolia. Tuorein Teknari lätkäisee kolme yli 6-tuumaista puhelimen ja taulutietokoneen yhdistelmää samaan käteen ja kutsuu vempeleitä ”puhleteiksi”. Testissä siis Huawei Ascend Mate, Samsung Galaxy Mega 6.3 ja Sony Xperia Z Ultra.

Osuukos sun autos ruutuun, mitä? Pysäköintijärjestelmät osaavat nykyään ajaa auton ruutuun niin, ettei kuskin tarvitse kuin painaa kaasua ja jarrua. Teknarin tuorein numero arvioi Audin, BMW:n, Fordin, Hyundain, Mercedes-Benzin, Skodan ja Volkswagenin avustimien vahvuudet ja heikkoudet.

Alfa Romeo 4C ja muut. Alfa Romeon uusi pikkusportti on 4C perinteisen italialaismerkin tärkein tuote tällä vuosituhannella. Teknari on ajanut sen sekä Opel Insignian, Volvo V60 D4:n, todennäköisesti RS-perheen uudeksi myyntitykiksi nousevan Audi RS Q3:n ja Volkswagen CrossBlue-konseptin. Ravitseva autokattaus, siis.

Nyt se älypuhelin nalkuttaakin. Sopivat sovellukset tekevät älypuhelimesta treenikaverin ja sopivasti takamuksille potkivan valmentajan. Lenkkeilyn lisäksi kännykästä on hyötyä kuntosalilla, pyörälenkeillä ja vaikkapa leuanvetoharjoituksissa. Henri Kuokka kertoo, mitä liikunta-appseista pitää tietää.

Läskipyörien maihinnousu. Fatbike-polkupyörät ovat kummallisen paksuilla renkailla varustettuja maastopyöriä, jotka eivät hätkähdä lumisohjoa tai mukulakiviä. Teknari päätti puuttua ilmiöön ja lähetti toimittajan paksupyöräalan ihmisten juttusille.

Vauhdikkaita lukuhetkiä Teknarin parissa.

Lue Teknari 17/2013 »

PS. Teknarin tv-ohjelma on taas ruuduissa. Viritä vastaanottimesi MTV3-kanavalle keskiviikkoisin kello 22.40!