Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomalaiset rohmuavat tabletteja - maailmalla myynti tasaantuu

Suomalaiset hankkivat edelleen innokkaasti tablet-laitteita. Kodintekniikka-alan yhteistyöfoorumin Kotekin tietojen mukaan tablettimyynti Suomessa käy edelleen vilkkaasti. Vuoden alun kaltaisia kasvulukuja ei ole enää nähty, mutta kauppiaat voivat silti olla tyytyväisiä.

Maailmalla tablettien myynti on tasaantunut ja kääntynyt jopa hieman laskuun. Suomessa tablettimyynti vilkastui myöhemmin kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Tablettien euromääräinen myynti on noussut Suomessa 39 prosenttia vuoden 2014 ensimmäisen puoliskon aikana. Tänä aikana suomalaiset ostivat 339 000 tablet-laitetta. Määrä on yli kaksinkertainen kannettavien tietokoneiden myyntiin verrattuna.

Euroilla laskettuna tabletteja myydään Suomessa enemmän kuin koko viihde-elektroniikkaa yhteensä.

Tablettien suosio on tuonut sovellusten käyttäjiksi aikaisempaa nuorempaa väestöä. Merkittävä osa käyttäjistä on alle kouluikäisiä.

Tablettien käyttö painottuu yhä enemmän liikkuvaan kuvaan. Elokuvapalveluiden kuten Netflixin käyttö on suosittua. E-kirjojen lataaminen on niin ikään lisääntynyt tänä vuonna merkittävästi. Yhä useampi käyttäjä pelaa tablet-laitteellaan.