Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jättimäisen Delta 88 IPS -luksusjahdin neitsytmatka onnistui

Delta-malliston uusin tulokas teki onnistuneen neitsytmatkansa Itämerellä yli kahden vuoden suunnittelun ja rakentamisen jälkeen.

Rungoltaan 88-jalkainen moottorijahti on lähes 10 metriä pidempi kuin malliston aiempi lippulaiva, Delta 54 IPS, ollen näin suurin koskaan Pohjoimaissa valmistettu luksusmoottorijahti.

Sekä Delta 54 että uuden 88 IPS -veneiden rungot on tehty kokonaan hiilikuidusta. Materiaali tekee niistä kestävät ja kevyet, jolloin polttoaineen kulutus pienenee ja käyttöaika pitenee, kertoo Deltaa Suomessa edustava Boat World.

Ruotsalaisvalmisteinen jättiläisjahti on hyvin tunnistettavissa Deltaksi. Suunnittelija Lars Modin on suunnitellut useita muitakin Deltan mallistossa olevia veneitä.

Jahdissa on tilaa yhteensä 10 henkilölle. Alakannen neljässä hytissä on jokaisessa oma kylpyhuone. Yläkannella on ruokailutila kahdeksalle hengelle sekä iso olohuone. Takakannelle mahtuu iso ruokailuryhmä.

Aluksen marssivauhti asettuu 30 solmuun, ja sillä saavutetaan 38 solmun huippunopeus kolmella Volvo Penta IPS 1200 -moottorilla. 23,9 metriä pitkä ja 6,2 metriä pitkä vene painaa 40 000 kilogrammaa. Polttoainetta mukaan mahtuu yhteensä 6 000 litraa.